MÉS reclama fer complir el principi d’ordinalitat i limitar la solidaritat interterritorial

MÉS per Mallorca ha denunciat avui al Parlament l’incompliment del principi d’ordinalitat que hauria de garantir que Balears ocupés la mateixa posició tant a l’hora d’aportar com rebre recursos per part de l’l ’Estat. Ara per ara, les illes són el segon territori en aportar i canvi el novè en rebre. "La contribució a la solidaritat interterritorial no pot anar en detriment dels serveis públics de les illes com passa ara. Cal posar límits a un sistema de finançament pervers que ens castiga i penalitza", ha emfatitzat la diputada Joana Aina Campomar a la sessió plenaria celebrada avui al Parlament.
Així, Campomar ha explicat que aquestes aportacions "estan afeblint la nostra capacitat per prestar serveis bàsics als nostres ciutadans i ciutadanes i d’incidir d’una manera definitiva en el canvi de model econòmic i social". La diputada ha defensat també la sobirania fiscal . "Només aquesta capacitat per decidir sobre els nostres doblers ens permetrà recaptar i gestionar els fruits del nostre esforç per poder millorar la vida dels nostres conciutadans", ha dit Campomar.

Durant el ple d’avui el diputat Joan Mas ha censurat la proposta del PP de fomentar el turisme de creuers. Una proposta, ha dit, no va en concordança amb un model basat en la sostenibilitat. "Amb aquesta proposta neden a contracorrent; la majoria de ciutats europees que reben creuers fan feina per reduir la quantitat i augmentar la qualitat, reduir els costos i augmentar els ingressos. Totes les ciutats fugen del model Venècia i el PP va cap al model Venècia". En aquest context, Mas ha assegurat que "Palma no és un parc temàtic, és una ciutat allà on el ciutadà que hi viu tot l’any ha de poder passejar, ha de poder fer feina, ha de poder gaudir, ha de poder comprar o llogar una casa".
MÉS per Mallorca també ha votat avui en contra de la pnl presentada per C’s, amb el suport de VOX i PP, per retirar els ajuts a les entitats que fomenten el català. "Per moltes mentides que diguin no desprestigiaran la bona feina feta al llarg de molts d’anys", assenyalat el diputat Joan Mas. "La dreta cerca criminalitzar i censurar ideologies. Aquest és un objectiu perillós perquè posa en dubte cada una de les llibertats que una societat democràtica i aquest parlament hauria de protegir. Deixin de posar en dubte la llibertat de pensament, d’expressió, de càtedra i de tot el que els molesta ideològicament", ha conclòs.