MÉS proposa assumir íntegrament el Codi del Bon Govern de la FEMP

La coalició de Palma considera innecessària i inútil la creació d’una comissió per crear un codi ètic municipal quan ja existeix una bona proposta com la de la Federació de Municipis. En tot cas, els ecosobiranistes aposten per ampliar la transparència

La coalició MÉS està d’acord en assumir la proposta de la Federació de Municipis i Províncies (FEMP) per tal que l’Ajuntament de Palma s’adhereixi al Codi de Bon Govern. Però considera que crear una comissió de dins del propi consistori amb la única participació dels partits polítics, i tenint en compte la urgència de actuar i no tan sols de fer gestos, és una pèrdua de temps.

“És innecessari i inútil crear una comissió. Els ciutadans volen fets i no comissions. El PP no pot justificar cap mena d’impediment per tal d’assumir la proposta de la FEMP”. El portaveu de la coalició ecosobiranista a Cort, Antoni Verger, aposta per assumir íntegrament el text i aplicar-lo immediatament.

Així mateix, la coalició de Palma considera que si s’ha de debatre o negociar la proposta ha de ser en el sentit d’ampliar i millorar les mesures de transparència, i sempre que es produeixi un debat obert amb la ciutadania, on hi participin les entitats i els palmesans.

A més, la coalició MÉS considera que la transparència neix de la voluntat política i des de dins de les pròpies organitzacions polítiques. Amb l’actual conjuntura econòmica i tenint en compte la situació de descrèdit de la política generada pels nombrosos casos de corrupció que afecten als principals partits estatals, la coalició MÉS és partidària de realitzar tots els gestos polítics que siguin necessaris per restablir la confiança dels ciutadans. Però al mateix temps considera que la voluntat de transparència ha d’existir de forma permanent i formar part del caràcter i del funcionament intern dels partits.

La coalició reitera que el compromís amb la transparència en les decisions i en els òrgans de decisió interns és màxima i així es demostra reiteradament. Com a exemple concret, els candidats a les eleccions autonòmiques, insulars i municipals del 2011 ja van presentar les seves declaracions patrimonials. A més, els regidors a l’Ajuntament de Palma presentaran en pocs dies la declaració de béns actualitzada per materialitzar el compromís permanent i públic de la coalició amb la transparència.

A continuació adjuntam les declaracions patrimonials que Antoni Verger i Marisol Fernández van fer públiques com a candidats a les eleccions de maig de 2011.

Documents adjunts