MÉS proposa a Maria Antònia Oliver i Climent Garau pels premis de la Diada de Mallorca

El ple extraordinari d’ahir de la institució insular va aprovar les medalles d’or de l’illa i els premis Jaume II. Es tracta del màxim reconeixement que atorga el CIM a les personalitats que han destacat per la seva trajectòria en un àmbit determinat.

El primer ple extraordinari després de l’estiu ha estat per aprovar el llistat de premiats d’honors i distincions de la Diada de Mallorca d’enguany, que s’entregaran durant l’acte de lliurament el pròxim 12 de setembre al Teatre Principal. La institució insular atorga dos tipus de distincions: les medalles d’or i els premis Jaume II. MÉS ha proposat a dues personalitats ben rellevants; l’escriptora Maria Antònia Oliver, amb un expedient instruït per Lluis Apesteguia, i l’activista cultural Climent Garau, amb la instrucció de Mercè Bujosa.

"La tasca com a científic, activista cultural, polític i humanista transforma a Climent en un personatge de dimensions extraordinàries. Un home de país, un home de conviccions fermes, home generós que sense cap dubte mereix la nostra admiració i reconeixement", va explicar la consellera Bujosa

Amb les dues propostes de MÉS "es reconeix unes personalitats que hi han ressaltat en la defensa del mallorquinisme en un sentit ampli", en paraules del Conseller Lluís Apesteguia

"és important que aquesta institució reconegui les persones i les entitats que, per la trajectòria en àmbits diferents, han excel•lit en la tasca a favor dels mallorquins i de les mallorquines o que han portat amb honor el nom de Mallorca més enllà de les nostres fronteres", va explicar el president del Consell, Miquel Ensenyat.