MÉS presenta esmenes a la llei de finances per tal de garantir els serveis públics bàsics

Els ecosobiranistes reclamen també major transparència i aposten per l’auditoria ciutadana.

El portaveu de MÉS per Mallorca, Biel Barceló ha fet públiques avui matí les esmenes, un total de cinquanta, que el seu grup farà a la llei de finançament i control pressupostari de les Illes, hereva per imperatiu legal de la llei l’estatal que trasllada a les Illes l’obsessió del govern de Mariano Rajoy per la contenció i les retallades.

Unes retallades que hauran de patir les ciutadanes i ciutadans de les Illes i que segons Barceló haurien de salvaguardar almanco els serveis públics bàsics com són la sanitat, l’educació i els serveis socials. Unes prestacions que ja de per si són molt minses a les Balears i que remarquen la desigualtat d’assistència amb altres comunitats de l’Estat Espanyol.

Des del grup ecosobiranista segueixen insistint en un altre model de finançament que durant 30 anys no s’ha arribat a assolir i aspiren a aconseguir la sobirania fiscal, per tal que des de les Illes es puguin planificar les inversions necessàries per tal de garantir a la ciutadania uns serveis dignes sense haver d’esperar als pressuposts de l’Estat i saber que els hi pertoca.

El control pressupostari és una de les altres branques importants que presenten i incorporen la recuperació del CES (Centre Econòmi i Social) que es va carregar el govern de Bauzá, suman’t-li noves competències per tal de què sigui un òrgan competitiu i que controli de manera eficaç els comptes de la comunitat.

El regidor municipal Antoni Noguera ha explicat les propostes que incorporen en referència a la participació ciutadana i que es podria traslladar també als diversos ajuntaments de les Illes.

Una mesures que contemplin una major eficiència en la gestió pública, que permetin decidir, entre tota la ciutadania, el destí dels seus imposts. La necessitat de millora de la comunicació entre l’administració i la ciutadania generant espais d’interlocució entre els/les polítics/ques, els/les veïns/es, diversos col·lectius i el personal tècnic. Un procés que segons el regidor: "fomenta la reflexió activa i la solidaritat ja que tots els veïns i totes les veïnes tenen l’oportunitat de conèixer els problemes i les demandes de la resta, i poden intentar donar-hi resposta".

Finalment Noguera ha assenyalat que: "les Illes Balears seríem un dels països més avançats d’Europa si no hagués estat perquè hem tengut representants de les Illes al Congrés, tant del PP com del PSOE, només escalfant la cadira i sense defensar els interessos de la ciutadania a la qual representaven".