MÉS reclama el 3r escó. Podem continua oferint el 4t

Busquets: "Volem formar part d’una coalició il·lusionant, però Podem continua amb la seva lluita contra la visibilitat de MÉS."


No hi ha acord. Podem, ha ofert avui matí, que en cas de no treure prou vots per obtenir el 4 diputat o diputada -reservat per MÉS, segons la seva oferta- el representant de MÉS per Mallorca podria entrar al Congrés els dos darrers anys de legislatura. Una oferta que no ha estat acceptada, ja que el quart lloc va ser rebutjat en assemblea dissabte passat. "Volem formar part d’una coalició il·lusionant, però podem continua amb la seva lluita contra la visibilitat de MÉS", ha assegurat amb contundència Busquets. Posteriorment ha explicat que "Hem d’il·lusionar el nostre electoral i la nostra militància per aconseguir el màxim de vots sempre amb l’objectiu de debilitar en el màxim en el PP". Fins i tot la portaveu ha remarcat que aquesta coalició li convé a Podem amb la seva cursa per presidir la Moncloa, ja que si, és una coalició ampla, entre totes les forces, aconseguirien un diputat del PSOE.

"Però, no hi ha manera. Podem ha estat des del primer dia enrocat amb el quart diputat i la nostra assemblea ja s’ha pronunciat el quart diputat no pot ser perquè MÉS necessita una visibilitat dins aquesta coalició", ha lamentat Busquets. La portaveu ha posat l’exemple com es va conformar MÉS. "Ho va fer des de la generositat. El PSM que tenia en força numèrica més militants mai va voler imposar la seva lògica. Aquesta és la fórmula que volem dur en aquesta coalició cap en el Congrés"

En relació al Senat, Bel Busquets ha comentat que "si Podem trenca aquesta negociació. Nosaltres volem obrir la possibilitat a fer una gran confluència dels partits d’esquerres, ampla per anar en el Senat". Busquets ha volgut remarcar la importància de la Cambra Alta en un moment on el PP té bloquejades reformes constitucionals per mor dels seus vots al Senat. "El que tenim clar és que no volem polítiques de dretes ni aquí a les Illes -per això hem entrat en el govern- ni a l’Estat espanyol". De moment no hi ha novetat. "Podem del 4 no s’ha mogut, nosaltres hem passat del segon en el tercer i pensam que ja no ens podem moure més. Així i tot, hem parlat de començar nosaltres en tercer, i els dos darrers anys els hi donam entrada. Però, començam nosaltres en el tercer lloc, per garantir aquesta visibilitat de MÉS i per engrescar i il·lusionar a la militància i l’electorat. I ens han dit que no, un no rotund i contundent".

Demà hi ha convocada una assemblea a L’Arxiu del Regne de Mallorca on es parlarà de com es presentarà el partit a les eleccions generals. MÉS està estudiant altres propostes que han sortit de la ciutadania com la plataforma Proposta per les illes.