MÉS per Palma reclama major protecció acústica pels habitatges a l’entorn de l’aeroport

El grup ecosobiranista instarà al pròxim ple de l’Ajuntament de Palma que exigeixi a ENAIRE-AENA una sèria de mesures per tal de millorar la qualitat de vida de veïnats i veïnades de la zona del Coll den Rebassa i Can Pastilla. Reclamen la instal·lació de medidors acústics a Cala Gamba, per tal de fer efectius els compromisos adquirits per ENAIRE-AENA fa 1 any, i que a dia d’avui encara no s’han complert per part d’AENA. Els medidors acústics s’haurien d’instal·lar abans de l’1 de novembre i registrar com a mínim, un any, especialment per caracteritzar l’època estival, de més activitat. D’aquesta manera ajudarien a mostrar l’afectació real a la zona de l’activitat derivada de l’aeroport. Un any més tard, els medidors no s’han instal·lat i l’ajuntament de Palma no ha intercedit. És urgent que l’Ajuntament reclami a ENAIRE-AENA els medidors acordats, per a poder fer un vertader seguiment de les molèsties que genera la macro-infraestructura.

Han posat de rellevància la gran diferència d’habitatges afectats que segons el Pla d’aïllament de l’aeroport de Son Sant Joan recull que s’actuarà en 1.012 habitatges per implantar aïllaments acústics en canvi des de l’associació de veïns del Coll d’en Rabassa parlen que la xifra d’habitatges afectats per les molèsties acústiques de l’aeroport s’acosta als 6.500. L’Ajuntament de Palma hauria d’estudiar el nombre total d’habitatges afectats per les molèsties acústiques de l’Aeroport de Son Sant Joan i demanar a AENA que assumeixi les modificacions necessàries per a que el seu Pla d’aïllament acústic arribi a tots els habitatges i famílies que estiguin afectades.

A la proposició presentada insten a que l’Ajuntament analitzi el Mapa de renous de l’Aeroport de Son Sant Joan -i els plans i mapes derivats del mateix- per tal d’identificar possibles millores que satisfessin les necessitats del municipi, tant de les nostres veïnes i veïns, com per l’entorn.

Els ecosobiranistes critiquen de forma direca el pla de privatització d’ENAIRE-AENA, i exigeixen a ENAIRE-AENA el manteniment dels seus compromisos adquirits per a la reducció de la contaminació acústica, així com la seva millora constant i la seva execució.