MÉS per Palma proposa garantir les competències municipals de Serveis Socials davant l’amenaça de la Llei de l’Administració Local

El grup municipal a Cort defensa demà una proposta instant al Govern perquè aprovi un decret llei que salvaguardi l’autogovern dels ajuntaments per garantir les prestacions dels serveis en àmbits tan sensibles com són els Serveis Socials, l’educació, la salut i el consum

MÉS rebutja la reforma que plateja la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local i les conseqüències que tindrà sobre la vida de les persones i els serveis públiques que deixaran d’estar garantits per l’administració. El regidor de MÉS per Palma, Antoni Noguera, ha presentat una proposta al ple de Cort que serà debatuda demà per tal que l’Ajuntament de Palma insti al Govern de les Illes a tramitar un Decret Llei que blindi les competències de Serveis Socials dels ajuntaments en la mateixa línia que ja ho han fet a Castella i Lleó, Andalusia, País Basc i Galícia.

“L’Ajuntament de Palma és l’administració més propera als ciutadans, i Serveis Socials és el darrer escut de moltes persones davant el risc d’exclusió social. Per tant, Cort no pot deixar de prestar un servei públic tan sensible i important per als projectes de vida de milers de famílies, és una qüestió tant important com oferir segones oportunitats a persones vulnerables. Si el PP no es posiciona, atemptarà contra la justícia social i la igualtat d’oportunitats. Si volem recuperar el futur de Palma, els Serveis Socials Municipals són imprescindibles”.

Antoni Noguera ha explicat aquesta proposa de la mà de la diputada Fina Santiago qui també traslladarà properament aquesta reivindicació al Parlament. Tots dos han estat d’acord en la necessitat de blindar les competències de Serveis Socials “i plantar cara a la Llei de l’Administració”. MÉS està a favor de blindar-les a través d’un decret llei que tingui rang de llei per garantir el manteniment de les competències pròpies dels consistoris.