MÉS per Palma proposa declarar d’interès local l’Estendard quadribarrat del Rei en Jaume

Antoni Verger presenta una proposició perquè l’Ajuntament s’aculli a l’excepció prevista en l’article 4 de la Llei sobre l’ús de símbols institucionals

La coalició MÉS per Palma ha registrat avui una proposició que serà debatuda en el proper Ple de Cort previst per al dijous 30 amb l’objectiu que l’Ajuntament de Palma declari l’Estendard del Rei en Jaume I com a símbol oficial d’interès local.

“L’Ajuntament de Palma ha d’aprovar per unanimitat aquesta proposta per coherència i així formalitzar el que ja és de per sí un símbol tradicional de la identitat de Mallorca i les Illes i que forma part del patrimoni simbòlic de Ciutat, és a dir, la senyera de quatre barres”. Antoni Verger, portaveu de MÉS per Palma, recorda que aquesta forma part de l’escut de la ciutat i és present a monuments i diferents llocs de la sala de plens de Cort. A més, l’Ajuntament és el dipositari de l’Estendard i organitza cada 31 de desembre la festa que ret homenatge a la senyera de les quatre barres.

Així mateix, la proposta preveu que l’aprovació d’aquesta declaració institucional tingui efectes immediats sobre l’ús de la senyera en tots els edificis afectats als serveis públics de la Comunitat Autònoma ubicats a Palma, sense la necessitat de cap autorització prèvia.

A continuació us adjuntam la mencionada proposició.

Documents adjunts