MÉS per Palma insta a Cort a arribar a un acord amb artesans i artistes de carrer

La coalició considera que és responsabilitat de l’Ajuntament donar una solució a aquestes persones que duen a terme una activitat comercial i artística, ara sense cobertura legal, i insta a redactar una regulació amb la participació d’artesans i artistes

La coalició ecosobiranista de Cort considera important que el PP a l’Ajuntament assumeixi la seva responsabilitat i insta a la regidora de Govern Interior a asseure’s amb els artesans i artistes que exposen i venen les seves obres al carrer per tal de trobar una solució de forma conjunta.

MÉS per Palma reclama que la situació d’alegalitat en la qual es troben actualment aquestes persones no es pot allargar simplement autoritzant-los perquè mantinguin les seves paradetes fins al 10 de novembre. És una solució parcial que allarga la inseguretat jurídica que pateix aquest col·lectiu i la resolució del tema. La coalició ecosobiranista de Palma tem que quan arribi l’esborrany de l’ordenança de convivència cívica que el PP de Cort està preparant es presentin actuacions sancionadores i prohibitives que facin inviable l’activitat comercial d’aquestes persones.

Abans d’arribar a aquest extrem, MÉS per Palma demana a Cort que elabori una proposta consensuada amb els col·lectius implicats per regular l’activitat d’artesans i artistes de carrer. D’aquesta manera es deixaria enrere la discrecionalitat i arbitrarietat del PP en aquesta qüestió per evitar confiar en la tolerància, o no, de la regidora segons la circumstància de cada moment. Artistes i artesans no necessiten tolerància o paternalisme, sinó solucions i una regulació clara que els hi permeti exercir la seva activitat.