MÉS per Palma insistim en promoure una nova zonificació escolar


MÉS per Palma vàrem celebrar l’Assemblea Oberta al centre Flassaders com cada dos mesos per fomentar la participació de la militància i del conjunt de la ciutadania, i la transparència que ens caracteritza. Durant dues hores vàrem repassar cada d’una de les àrees de cada regidor/a de MÉS per Palma. Els participants varen fer un resum de les trobades amb els regidors/es celebrades durant el passat mes de febrer i després es va obrir un torn obert de paraula.

El punt fort de l’assemblea, però, va esdevenir durant la darrera hora de la trobada, on es va debatre sobre la necessitat de promoure una nova zonificació de la distribució dels centres educatius a Palma, tal com proposam MÉS per Palma al nostre programa electoral. Al punt d’educació del pacte de govern hi ha dues mesures cost 0 amb l’objectiu, precisament, de convocar el Consell Escolar Municipal per recuperar una major implicació municipal de la tasca educativa de la ciutat”, qui s’hauria d’encarregar de fer una proposta de “mapa de necessitats educatives a Palma i zonificació escolar” per tal de fer-lo arribar a la Conselleria d’Educació del Govern de les Illes Balears. Encara que són mesures que no s’han desenvolupat al cent per cent, sí que s’hi està treballant per aconseguir, amb quatre anys de legislatura, la nova zonificació escolar. És així que per avui, 16 de març, s’ha convocat la comissió permanent del Consell Escolar.

Des de MÉS per Palma continuam defensant que les 3 zones entre les quals les famílies han de triar centre, es divideixin en 9, canvi que permetria reduir desplaçaments, descongestionar el trànsit i afavorir, també, una millor qualitat ambiental. Antoni Noguera, el portaveu de MÉS per Palma, va insistir que les zones actuals "provoquen que l’escola no estigui connectada al barri i per això hem de reformular les zones perquè siguin més petites i pròximes". A més, una millor zonificació prevendria la creació de centres educatius de “primera” i de “segona” categoria. Aleshores, aquesta nova proposta fomentaria l’escola de proximitat i seria una clara aposta per l’escola de barri. Fins ara només s’ha creat una subzona de la “C”, la que correspon a la zona del Coll de’n Rebassa.

MÉS per Palma defensam que amb la nova zonificació els corredors escolars cobrarien la importància que els caracteritza i el foment de la cultura vial a l’entorn dels centres educatius esdevindria una prioritat. A hores d’ara l’Ajuntament de Palma ja ha posat en funcionament cinc camins escolars i es preveu ampliar amb noves rutes adequades, segures i amables per als infants. No obstant això, MÉS per Palma insistim que una cosa va lligada a l’altra i que, per tant, la recuperació de les subzones escolars que hi havia amb el darrer pacte de progrés ha de ser una prioritat tal com marca el pacte de Govern.