MÉS per Palma impugna la llicència d’obres per a l’ampliació del centre comercial al Coll d’en Rabassa per irregularitats en la tramitació

Antoni Verger, portaveu de la coalició ecosobiranista, ha registrat un recurs de reposició perquè se suspengui la llicència atorgada pel PP de Cort el passat 11 de juny en base a l’incompliment de les condicions de la Direcció Insular de Carreteres que obliga a executar el Segon Cinturó, i en base a la irregularitat de les condicions del solar on es vol construir ja que no està consolidat com a urbà

El passat dia 10 de juliol, Antoni Verger, portaveu de MÉS per Palma, va registrar un recurs de reposició al Consell de Gerència d’Urbanisme de l’Ajuntament de Palma en contra de la llicència d’obra nova concedida el passat 10 de juny a Carrefour Property per a l’ampliació del centre comercial del Coll d’en Rabassa.

JPEG - 1.4 MB

Els motius de la impugnació es basen en dues qüestions que fan referència a la tramitació i a les condicions que hi van vinculades. Per una part, el regidor d’Urbanisme Jesús Valls ha autoritzat la concessió de la llicència d’obres ignorant completament les condicions imposades per la Direcció Insular de Carreteres. Aquestes condicions estan recollides en un informe que a continuació us adjuntam i que posen en evidència que la viabilitat del projecte d’ampliació del centre comercial ha d’anar vinculat a l’execució del Segon Cinturó de Palma. Unes obres que tenen un futur totalment incert ja que encara no estan ni licitades i per les quals el Consell de Mallorca no pot assegurar el finançament necessari perquè depenen de les transferències de l’Estat espanyol a través del conveni de carreteres. Concretament, més de 43,8 milions d’euros.

“És molt probable que ens trobem amb un centre comercial de 175.000 m2, amb un pàrquing per a una capacitat de 2.800 cotxes, i sense un accés adequat perquè el Segon Cinturó amb prou feines haurà iniciat la seva construcció”. Antoni Verger, afirma que això posa en evidència que el PP actua amb irresponsabilitat i precipitació per afavorir una multinacional mentre pot generar greus problemes de mobilitat per a Ciutat.

El segon punt del recurs de reposició es basa en la manca d’adaptació de la llicència al Pla General, ja que el sòl on es vol construir aquesta ampliació “no té caràcter ni la condició de sòl urbà consolidat”. Per tant el PP està incorrent una temeritat i una irregularitat en la tramitació d’aquesta llicència d’obres perquè la parcel·la no té les característiques de solar. “No es pot fer”, sentencia Verger.

174.000 m2 nous de superfície comercial: ferida de mort al petit i mitjà comerç

Davant aquesta tramitació precipitada i temerària, la coalició MÉS per Palma denuncia l’actuació de l’actual govern del PP a Cort que està duent a terme una política d’aniquilació de la xarxa del petit i mitjà comerç de Ciutat i la resta del municipi de Palma, apostant per fomentar la sobreoferta de centres comercials amb una demanda cada vegada més a la baixa per mor de la crisi econòmica.

En aquest sentit, Verger recorda que el PP està tramitant actualment la creació de 174.000 m2 nous de superfície comercial arreu de Palma, amenaçant la subsistència de milers de famílies que resisteixen en el petit i mitjà comerç. I això passa mentre no es compleix el compromís de redactar el Pla Director Sectorial d’Equipaments Comercials que serviria per planificar i ordenar el model comercial de la nostra illa.

Documents adjunts