MÉS per Palma impedeix dos cops la demolició d’un edifici històric de Santa Catalina

Antoni Verger: “Si Cort no pot evitar la destrucció dels edificis que caracteritzen el barri, la protecció urbanística de l’ARE és paper banyat”

El portaveu de MÉS per Palma ha aconseguit aturar avui al Consell de Gerència d’Urbanisme (CGU) la demolició d’un edifici històric al carrer Despuig número 31 del barri de Santa Catalina. “Hem aturat per segon cop en poques setmanes la demolició d’aquest edifici històric de principis del segle passat. Després d’un intercanvi d’arguments, finalment el regidor d’Urbanisme Jesús Valls ha acceptat la demanda de MÉS per Palma de no atorgar la llicència de demolició d’aquest edifici i ha posposat la decisió definitiva”, comenta Verger.

“És lamentable que aquest edifici, un dels que atorguen caràcter al barri, estigui en perill de ser demolit quan en teoria tenim una normativa, com una Àrea de Règim Especial (ARE), que protegeix arquitectònica i urbanísticament el barri. No pot ser que l’equip de govern del PP, assumint una proposta nostra, hagi posat en marxa la tramitació d’un ARE i afirmi que protegeix Santa Catalina, però que després els edificis centenaris siguin esbucats i substituïts per d’altres anodins, banals i impersonals”, afirma Verger.

De fet, la normativa transitòria mentre se tramita l’ARE de Santa Catalina contempla com a “excepcional” la demolició d’edificis anteriors a l’any 63. “En aquest cas l’excepció no està justificada en absolut. Per tant, constatam que l’Ajuntament és incapaç de fer complir les seves pròpies normatives i només la intervenció de MÉS per Palma al CGU per dos cops ha aconseguit evitar l’atorgament de la llicència de demolició. Només esperam que els serveis tècnics revisin a fons l’expedient i d’una vegada per totes s’elimini l’amenaça de veure destruït un edifici molt característic de la història del barri”, conclou Verger.