MÉS per Palma i PSM de Llucmajor demanen la retirada del projecte “desmesurat i inviable” del Club Nàutic de s’Arenal

Després que la Comissió Balear de Medi Ambient hagi rebutjat l’informe ambiental presentat pels promotors, els ecosobiranistes de Palma i Llucmajor consideren imprescindible que la Direcció General de Ports retiri el projecte i assumeixi que és inviable l’ampliació de fins al 75,6 % de l’actual superfície sense greus conseqüències mediambientals

JPEG - 640 kB

La coalició MÉS per Palma i l’agrupació del PSM-Entesa de Llucmajor exigeixen al Govern de les Illes Balears i a la Direcció General de Ports que posin punt i final a la tramitació de l’ampliació del Club Nàutic de S’Arenal i renunciïn a un projecte desmesurat i insostenible perquè que ja s’ha demostrat inviable.

Jaume Tomàs, portaveu del PSM-Entesa de Llucmajor, assegura que “és totalment inviable perquè les seves pretensions són tan exagerades i les seves repercussions damunt la platja i la posidònia tan greus que no pot rebre el vistiplau de l’informe d’impacte ambiental”.

El propi Govern, a través del subcomitè tècnic d’avaluacions d’impacte ambiental, que es va reunir el passat 20 de març per analitzar aquest projecte, va reconèixer que no podia emetre cap informe en relació a aquest projecte. El motiu va ser que l’informe del propi projecte d’ampliació del port era insuficient per avaluar l’abast de l’impacte ambiental. Jaume Tomàs afegeix que “cap projecte d’aquest tipus pot tirar endavant sense un informe positiu de la Comissió Balear de Media Ambient, i per tant, demanam que es retiri aquest projecte d’ampliació del Club Nàutic de Llucmajor immediatament”.

Tal i com ja han denunciat MÉS per Palma, PSM-Entesa de Llucmajor així com el GOB, a través de les al·legacions presentades en contra d’aquest projecte, les conseqüències de dur-lo a la realitat suposarien una afectació gravíssima damunt l’actual configuració del litoral sobretot de la zona de la Platja de Palma. Generaria una variació de la dinàmica de sediments, un fet que accentuaria el procés d’augment significatiu de l’arena situada a la platja annexa al club nàutic en detriment de la de la zona central da la badia, cada vegada més despoblada d’arena.

Però això no és tot. L’afectació també tindria conseqüències per a la posidònia. Antoni Verger, portaveu de MÉS per Palma, alerta que “des del punt de vista ecològic, aquest projecte provocaria un desastre ecològic de dimensions majúscules perquè posaria en perill la conservació de les colònies de posidònia de la Reserva Marina del Cap Enderrocat”.

Cal recordar que el projecte presentat pel Club Nàutic de Llucmajor preveu l’augment de fins el 75,6% de la superfície del club, el que suposaria passar de les actuals 12,3 hectàrees a tenir-ne 21,67 ha. A més, el projecte preveu la construcció d’un centenar de nous amarraments, amb un increment del 24%, destinats a embarcacions de gran eslora.

Escola de vela sí, més amarraments NO!

El PSM-Entesa de Llucmajor reconeix que les instal·lacions del Club Nàutic necessiten una millora, sobretot pel que fa a l’Escola de Vela. En aquest sentit, els nacionalistes consideren que el Club Nàutic hauria de retirar el projecte d’ampliació del port, oblidar les pretensions de guanyar més terrenys al mar per fer més amarraments, i presentar un petit projecte que se centrés en les millores per a l’Escola de Vela,

Finalment, el PSM-Entesa de Llucmajor denuncia que la Direcció General de Ports de les Illes Balears encara no ha respost al plec d’al·legacions contra el projecte d’ampliació que els nacionalistes van presentar el 31 de desembre de 2012.

10 de maig: Taula rodona informativa

L’agrupació de Llucmajor ha convocat una taula rodona per al proper divendres 10 de maig a les 20 hores a la sala d’actes de les oficines municipals a s’Arenal de Llucmajor. L’objectiu és explicar als veïns, comerciants i sectors afectats en generals les dimensions i els detalls d’aquest projecte d’ampliació del Club Nàutic.

A la imatge que us adjuntam: Antoni Verger, portaveu de MÉS per Palma, Jaume Tomàs, portaveu de PSM-Entesa de Llucmajor, i Miquel Serra, regidor de PSM-Entesa de Llucmajor. Davant el Club Nàutic de s’Arenal.