MÉS per Palma ha denunciat prop de 100 abocadors incontrolats i il·legals

La regidora Neus Truyol informa de l’existència de dos abocadors més al poble de Sant Jordi i al polígon de Son Rossinyol, Son Cladera

“Ha quedat demostrada la ineficiència del PP en aquest tema: no s’ha aturat la proliferació de nous abocadors il·legals i els que s’han fet net s’han reproduït”

MÉS per Palma denuncia dos abocadors més al terme municipal i amb aquests ja són més d’un centenar els abocaments incontrolats i il·legals que s’han denunciat al llarg d’aquesta legislatura. Els darrers estan situats al poble de Sant Jordi i al polígon de Son Rossinyol (Son Cladera), i com es pot comprovar a les imatges que els il·lustren, els descampats es converteixen en abocadors improvisats, per tant incontrolats i il·legals.

“Aquesta pràctica és incívica i perillosa tant per a la salut de les persones com per al manteniment del medi ambient. I l’equip de govern ha estat incapaç d’eradicar aquesta pràctica de forma eficient. No han posat en marxa tots els mecanismes a disposició del consistori per controlar la seva proliferació”. La regidora Neus Truyol alerta que EMAYA ha fet net alguns dels abocadors denunciats pel grup MÉS però la majoria d’ells s’han reproduït. “Ja esteim fartes que el PP digui que tot està bé quan vivim entre la brutor”, s’indigna la regidora.

MÉS per Palma reclama que es netegin amb urgència els abocadors, i si estan situats en terrenys no municipals es faci també de forma subsidiària. “Està molt clar que Cort no ha fet tot el possible per eradicar aquest problema mediambiental i de salut pública. És bàsic implementar mesures de control i vigilància d’aquestes zones així com obligar als propietaris dels solars a impedir-hi l’accés lliure”.

A més, Truyol insisteix en que “és imprescindible i molt urgent que Cort iniciï una campanya de conscienciació ciutadana i ofereixi alternatives a la gent per tirar els seus residus a espais habilitats, i evitar que vagin a un descampat”.

Carpeta