MÉS per Palma guardona la tasca de la Plataforma Crida, el GOB, Metges del Món i AVV de Canamunt

La coalició ha fet entrega de la Segona Edició dels Premis Sinofós en un acte festiu i reivindicatiu al Mar i Terra, en el qual també els principals representants de la coalició han explicat els detalls del procés d’enfortiment del projecte ecosobiranista

MÉS per Palma ha organitzat aquest dissabte vespre l’acte d’entrega d’uns reconeixements a entitats socials que fan feina en els àmbits que són prioritaris per a la coalició municipal, els Premis Sinofós en la seva segona edició. Un reconeixement a unes entitats que han estat proposades i votades per tots els militants i simpatitzants de la coalició.

L’acte s’ha celebrat en l’espai escènic incomparable del Mar i Terra i amb un format divertit, espontani, dinàmic i gens tradicional. Una cita s’emmarca dins dels actes previs a l’Assemblea Constituent que MÉS celebrarà el proper dissabte dia 26 d’octubre amb l’objectiu de sumar forces i seguir lluitant i construint alternatives per un model social i econòmic MÉS just, solidari, inclusiu, democràtic, i sostenible.

Els guardonats en aquesta segona edició han estat:

la Plataforma Crida en la categoria de la Palma MÉS Activa,

Metges del Món en la categoria de la Palma MÉS inclusiva,

l’Associació de Veïns de Canamunt per la Palma MÉS participativa,

el GOB en la categoria de la Palma MÉS sostenible.

I José Ramon Buzá en la categoria de la Palma MÉS indignada.

Amb aquests guardons, MÉS vol mostrar el reconeixement d’una feina feta molt important en cada àmbit. Concretament, la Plataforma Crida ha marcat un abans i un després en la història d’aquestes illes amb la capacitat de mobilització de la societat en defensa d’una educació pública, de qualitat i en català, una plataforma que ha sabut unir els esforços dels docents, els pares i els alumnes.

Els militants i simpatitzants de MÉS han escollit Metges del Món com a guanyador de la categoria de la Palma MÉS inclusiva per la seva tasca en l’atenció a les necessitats de les persones, sobretot dels col·lectius més vulnerables. Per la seva acció humanitària i de cooperació al desenvolupament i especialment per la defensa del dret a la sanitat dels immigrants sense papers.

L’associació de Veïns de Canamunt ha estat reconeguda per la seva capacitat d’aprofundir en els mecanismes de participació ciutadana i de convivència social, veïnal, gràcies a les seves festes d’estiu originals i participatives que promouen un model de ciutat inclusiu i ambientalment sostenible.

Pel que fa al GOB, s’ha reconegut la tasca incansable per defensar la conservació dels espais naturals, els darrers, que queden a Ciutat, com és Ses Fontanelles. També per la seva lluita per a aconseguir la declaració de Cabrera com a Parc Nacional, entre moltes altres lluites arreu de Mallorca.

Aquest any, i davant el clima d’indignació social generant arran de les decisions poc consensuades del Govern amb la societat civil s’ha incorporat una nova categoria que és la de la Palma MÉS indignada. Y el president José Ramon Bauzá s’ha enduit una xiulada ben sorollosa de tots els presents al teatre Mar i Terra.

La conducció de l’acte ha anat a càrrec de Glòria Franquet qui ha exercit de co presentadora amb el regidor de MÉS per Palma Antoni Noguera durant la primera part, és a dir, en l’entrega dels premis. La segona part ha comptat amb la presència, les respostes i la complicitat dels principals representants de MÉS. Biel Barceló, Fina Santiago, Antoni Verger i Marisol Fernández s’han sotmès a tota mena de preguntes amb un format molt televisiu, del tipus “Un, dos, tres” i “Pasapalabra”. A continuació, els quatre han respost a preguntes sobre qüestions d’actualitat molt diverses que han fet arribar l’organització els militants i simpatitzants de MÉS.

A més, s’ha previst la recollida de donatius per a la caixa de resistència dels docents.