MÉS per Palma demana la dimissió com a regidor d’Álvaro Gijón

És totalment insuficient, davant la gravetat del cas, que deixi les seves responsabilitats com a secretari general del PP de Palma


El contingut de l’auto judicial que ha confirmat la vinculació del Partit Popular (PP) amb la trama de corrupció de la Policia Local de Palma ha creat una alarma social comprensible. Segons el text, Álvaro Gijón va participar activament en les maniobres de José María Rodríguez per convertir un cos policial que té com a missió servir a la ciutadania en una “Policia de partit”, amb l’objectiu d’afavorir els interessos del PP i de sectors econòmics afins. L’auto judicial descriu una autèntica trama mafiosa impulsada per Rodríguez i Gijón, tant des de l’oposició com des del govern.
Per tot això, MÉS per Palma insistim que Álvaro Gijón dimiteixi com a regidor de Palma. Si el PP i Gijón troben motius suficients per dimitir dels càrrecs del PP també ho ha de fer, per coherència i responsabilitat política i ètica, dels càrrecs de representativitat institucional.
Així mateix, l’equip de govern ha acordat sol·licitar a la portaveu del grup municipal del PP, Marga Duran, que destitueixi del seu càrrec al regidor popular Álvaro Gijón. Si Duran no dóna la passa, els tres partits que integren l’equip de govern presentaran una moció al proper ple del 28 de juliol on demanaran la dimissió de Gijón. Així ho ha explicat la portaveu de la Junta de Govern, Neus Truyol: “Si Gijón ha deixat el seus càrrecs dins l’organigrama del seu partit, ha de fer el mateix a l’ajuntament per no embrutar el bon nom de la institució”.