MÉS per Palma demana la compareixença d’Àlvaro Gijón per esclarir possible connivència del PP amb els agents corruptes

Antoni Verger demanarà explicacions a l’actual Tinent de batle de Seguretat Ciutadana, ex regidor de la Policia Local i fundador del GAP. També ha sol·licitat accés als expedients disciplinaris dels agents de la Policia Local imputats i sancionats

MÉS per Palma ha demanat per escrit la compareixença en el ple de dia 29 del Tinent de batle, Àlvaro Gijón, perquè doni explicacions clares i contundents sobre el cas de corrupció que afecta a la Policia Local.

“La ciutadania de Palma està indignada i desmoralitzada per les informacions sobre la corrupció a la Policia Local. L’equip de govern ha d’actuar de forma contundent depurant responsabilitats a nivell intern i donant explicacions a la ciutadania”. Antoni Verger, portaveu de MÉS per Palma a Cort, considera imprescindible la compareixença de Gijón com a actual Tinent de batle de Seguretat Ciutadana, i sobretot per esclarir la presumpta connivència entre els agents ara detinguts, empresaris d’oci de S’Arenal, i càrrecs del PP, quan Gijón era el regidor de la Policia Local (2003-2007) i fundador del Grup d’Actuació Preventiva (GAP).

“Entenem que el regidor Guillem Navarro ja hauria d’haver estat cessat fa mesos per incapacitat absoluta de prendre cap determinació. L’anunci de la seva compareixença a petició pròpia és completament inútil. No té cap legitimitat ni autoritat. Navarro ja va comparèixer l’any passat, quan va esclatar el cas oposicions, i la situació des de llavors no ha fet més que empitjorar”.

Accés als expedients disciplinaris

El portaveu de MÉS per Palma ha registrat també la sol·licitud per accedir als expedients disciplinaris que han motivat la imputació del cap de la Policia Local i del regidor Navarro. “Comença a ser evident la connivència entre càrrecs polítics i els policies ara detinguts. Aquestes sospites lògicament augmenten si la direcció de la policia, enlloc de col·laborar amb la justícia, aplica mesures disciplinàries precisament contra agents que estan col·laborant amb fiscalia per esclarir els delictes. Volem saber quins són els motius d’aquest expedient disciplinari que ha motivat la imputació de Navarro i Mut i per què no s’ha actuat d’igual manera a altres casos similars”.

Verger alerta també que un altre dels detinguts aquesta setmana va ser afavorit amb la manipulació de les oposicions de la Policia dins aquesta legislatura, “un cas que afecta directament a l’equip de govern actual i que ja va suposar el cessament immediat d’Antonio Vera i Enrique Calvo, anterior cap de la Policia i director de Seguretat, respectivament”.

“Necessitam saber què pensa fer l’actual equip de govern per restaurar la confiança de la ciutadania en la Policia Local de Palma i restablir la dignitat i el prestigi dels seus agents. I Gijón, com a màxim responsable de la policia a l’Ajuntament després del batle, ha de ser capaç d’afrontar aquestes explicacions. Els veïnats de Palma necessiten estar segurs que l’equip de govern depurarà responsabilitats de forma urgent i contundent”, conclou Verger.