MÉS per Palma defensa la protecció urbanística del barri singular de Santa Catalina

Els regidors visiten la barriada per presentar un recull de les propostes que s’han presentat a Cort amb l’objectiu de preservar el caràcter i el patrimoni del barri i escoltar directament les peticions dels veïnats per millorar el barri

JPEG - 991.8 kB

Els representants de MÉS per Palma han comparegut avui en roda de premsa davant el Teatre Mar i Terra per explicar que Santa Catalina és un barri històric de Palma que mereix una protecció i una conservació especial tant a nivell urbanístic com patrimonial.

Es tracta d’una visita que s’emmarca en la campanya “Palma, barri a barri” i que està duent als regidors arreu de Palma, amb el suport imprescindible dels voluntaris de la coalició, per complir diversos objectius: escoltar la gent, donar a conèixer les propostes concretes de cada barri i per seguir compartint, coneixent les problemàtiques dels veïnats i veïnades de Palma a peu de carrer.

“Santa Catalina és un dels barris històrics més singulars de Palma i requereix d’un nivell alt de protecció per part de Cort. Per això, durant aquests tres anys hem presentat propostes perquè no es deixin perdre el caràcter, l’autenticitat i el patrimoni que atresora el barri”, afirma el portaveu de MÉS per Palma, Antoni Verger.

Les principals propostes que s’han presentat i que han prosperat consisteixen en:

  • Elaboració d’un Pla de Protecció Urbanística (presentat i aprovat al març del 2013). Un pla amb el qual el PP ja ha començat a fer feina ara, just un any després de la seva aprovació unànime.
  • Mesures i ajudes per a la preservació del comerç emblemàtic d’aquest barri i de la resta de Ciutat, per conservar els comerços tradicionals i que tenen elements patrimonials dignes de ser catalogats i protegits. Cort ja ha anunciat que iniciarà un catàleg de comerços emblemàtics abans de l’estiu.
  • Oposició al Pla urbanístic del Jonquet que en desfigura la trama urbana marinera i tradicional. També hem insistit molt en la restauració dels molins i finalment Cort ha decidit entrar-hi com a mínim per a fer-los nets.
  • Instal·lació d’una placa en memòria del passat obrer i industrial de Santa Catalina. Proposta que ha estat aprovada per unanimitat en el ple del passat mes d’abril.
  • Elaboració del Mapa de renous de Palma que garanteixi la convivència entre els nous establiments comercials i d’oci i els veïnats i veïnades, especialment de la zona del carrer Fàbrica.

A continuació us adjuntam imatges i el full informatiu que els regidors han repartit pel barri avui horabaixa.

Carpeta

Documents adjunts