MÉS per Palma: Cort ha de garantir que les famílies amb menys recursos puguin afrontar l’inici de curs

Noguera: “la crisi suposa un atac a la igualtat d’oportunitats; les institucions tenen l’obligació de corregir-ho i han d’estar al costat de les persones”


MÉS per Palma insta l’equip de govern de l’Ajuntament de Palma a garantir que totes les famílies amb dificultats econòmiques puguin afrontar les despeses de l’inici de curs. El regidor Antoni Noguera proposa que s’incrementi la partida pressupostària per a ajudes econòmiques urgents de cara a l’inici del curs escolar 2014-2015.

Noguera recorda que a Palma hi ha més de 37.000 persones aturades inscrites al SOIB, dels quals aproximadament un 40% són aturats de llarga durada”. A més, segons els darrers informes de Càritas, un 27,3% de les llars de les nostres illes tenen problemes d’exclusió social. El regidor de MÉS per Palma apunta que l’inici de curs coincideix amb el final de la temporada turística, període de l’any en què molta gent es queda en l’atur.

Antoni Noguera afirma: “cal garantir un suport a les famílies, que aquest mes de setembre hauran de fer front a una despesa molt gran. El que no hem de permetre és que les famílies que tenen ajudes per fer front a despeses urgents, com ara per al menjador, per a la llum o l’aigua, hagin de destinar els doblers d’aquestes ajudes als llibres de text, o que es quedin sense poder comprar els llibres de text”.

El regidor de MÉS per Palma explica: “aquesta crisi està suposant un atac a la igualtat d’oportunitats, i les institucions tenen l’obligació de corregir-ho i d’estar al costat de les persones”.

D’altra banda, Noguera apunta que l’aplicació de la LOMQE farà que els llibres siguin més cars que l’any passat. I recorda que les ajudes de la Conselleria (tant per llibres de text com per menjador, etc) s’han anat retallant progressivament al llarg d’aquesta legislatura. “El panorama, per a moltes famílies, és desolador”, conclou.