MÉS per Palma consulta la ciutadania sobre el Megaprojecte del Club nàutic d’Es Molinar

Aquest passat dissabte pel matí la coalició ecosobiranista va instal·lar una tauleta informativa amb dues urnes per tal de consultar als veïnats i veïnades de la barriada de Es Molinar sobre el projecte d’ampliació del del Club Marítim, amb un resultat final aclaparador, ja que la majoria es va oposar al megaprojecte. Encara que aquesta votació va ser de caracter simbòlica, MÉS per Palma demana que l’Ajuntament faci una consulta als veïns i veïnes.

El regidor Antoni Verger, juntament amb la regidora Neus Truyol i Antoni Noguera han repartit fulletons informatius sobre el projecte i han explicat en quin punt es troba el tràmit d’ampliació del Club, el més antic de Mallorca, fundat al 1917, integrat al paisatge i al barri i que ara pot patir una brutal destrucció que acabi amb la tranquil·litat del barri, trenqui amb l’entorn del paisatge urbà i marítim i suposi un greu impacte mediambiental afectant negativament els arenals colindants i la qualitat de les aigües de la badia.

Segons el portaveu de la coalició a Palma, Antoni Verger: "Aquest projecte és faraònic i inconcebible ja que multiplica un 730% l’actual superfície del port. Passaria d’ocupar 9.991 m² a 73.343 m². Suposaria també l’augment de vehicles a la zona a un corresponent problema de mobilitat així com una gran pressió pel barri en quant a noves edificacions i canvis d’usos de local.

Des de la coalició remarquen que es sacrifica l’interès general i la qualitat de vida al Molinar i de la ciutat en favor dels guanys d’uns pocs inversors amb el negoci dels amarratges.

Diverese entitats com ARCA, GOB, Confraria de pescadors i els veïnats del barri ja s’han posicionat en contra d’aquest megaprojecte. La desproporció i agressivitat del projecte és tan majúscula que MÉS per Palma en demana la seva paralització immediata.