MÉS per Palma assenyalem els “capritxos reals” del PP

Esbucar el monument de sa Feixina és una decisió valenta i necessària per recuperar la memòria històrica


En resposta a les declaracions del Partit Popular (PP) que assenyalen que l’enderrocament del monument al Baleares de sa Feixina és un “capritx” nostre i que demanen que es pagui amb els doblers dels grups municipals del Govern de la Gent, MÉS per Palma ens pronunciem i recordem que els ciutadans i ciutadanes de Palma fa molts anys que suportem el despropòsit i les ruïnes de les decisions dels passats governs populars. Tant és així que ho hem volgut exemplificar amb una imatge de “capritxos reals” del PP amb els costos que han suposat aquests, tot difonent-ho a través de les xarxes socials. La construcció del Palma Arena, amb un cost de 110.000.000 euros, i la maqueta de l’Òpera de Palma de Calatrava, de 1.200.000 euros, en són dos exemples.
I és que si troben que els capritxos s’han de pagar de cada butxaca, ells poden anar preparant la seva cartera, perquè del que no ens poden acusar és que eliminar la simbologia feixista de Palma sigui un capritx. Tampoc ens poden acusar de malgastar els doblers públics perquè l’enderrocament de sa Feixina és una decisió valenta i necessària: es tracta d’una mesura de reparació de la memòria històrica de tots els ciutadans i ciutadanes de Palma, a diferència de les decisions del Partit Popular on s’han tudat els doblers públics. Considerem aquestes declaracions del PP una clara estratègia política de desviar l’atenció del tema en qüestió ja que el tema principal que mereix l’atenció és que el PP manté un vincle feixista amb el passat, un aspecte prou preocupant.
Per tant, MÉS per Palma considerem aquestes declaracions del PP una proposta cínica i ens reafirmem amb la decisió d’esbucar el monument al Baleares de sa Feixina que no té cap valor patrimonial i és, encara ara, una ofensa a les víctimes que varen partir el règim franquista. És per aquest motiu, a més de recuperar l’espai lliure al parc de Sa Feixina tal com l’arquitecte Guillem Forteza el dissenyà, que l’espai mereix aquesta actuació de reparació.