MÉS per Palma afirma que el PP aplica retallades en les ajudes a les entitats veïnals perquè tenen por de la participació ciutadana

El grup municipal a Cort denuncia l’asfíxia econòmica a la qual sotmeten les associacions i les dues federacions de veïns de Palma, amb l’objectiu de limitar i debilitar la seva tasca cultural, social i de dinamització de primer nivell

JPEG - 10 kB

La coalició MÉS per Palma recorda que el govern de Cort ha rebaixat l’aportació per a les Federacions d’Associacions de Veïns un 14%, de 80.000 euros a 65.000. Això suposa que bona part de la feina que fan en favor d’enfortir el teixit social dels barris quedarà mancada de suport econòmic. Un fet, que per a la coalició MÉS a l’Ajuntament de Palma suposa una decisió política molt negativa en aquests moments de crisi econòmica, ja que les entitats veïnals estan fent una tasca social als barris de primer nivell i imprescindible.

En aquest sentit, el regidor Antoni Noguera exigeix al batle Mateu Isern que respongui a la petició feta per la Federació d’Associacions de Veïns de Palma per reunir-se amb ell i conèixer els detalls i les motivacions d’aquesta retallada. Noguera assegura que es tracta d’un atac més a la participació ciutadana que pretén debilitar la consciència col·lectiva, crítica, participativa i social que desenvolupa l’associacionisme a Palma.

Una altra de les conseqüències d’aquesta retallada és que la partida prevista per a aquest any anirà a càrrec dels pressupostos del 2014, per tant MÉS per Palma sol·licitarà al govern de Cort una explicació per saber què ha passat amb els doblers previstos en els pressupostos d’enguany per a la partida destinada a entitats ciutadanes i amb una quantitat de 225.000 euros. “No es gastaran completament? Com sempre aniran destinat als bancs. És el modus operandi Isern: rescatem bancs i no persones”, afirma Noguera.