MÉS per Palma acusa el regidor d’Urbanisme de fer xantatge a l’oposició pel cas del SAPS del Molinar

Antoni Verger es va oposar a que l’equip de govern dugués a terme un “pelotasso” urbanístic amb els propietaris del solar on s’ubicava els SAPS del Molinar.

MÉS per Palma segueix plantejant alternatives que permetrien conservar l’edifici del Molinar amb finalitats sociolaborals que tan necessita el barri

El grup municipal MÉS per Palma denuncia que el titular del departament d’Urbanisme de l’Ajuntament de Palma, Jesús Valls, ha demostrat la seva incapacitat per conservar la titularitat de l’equipament del SAPS del Molinar.

Antoni Verger lamenta que l’única “alternativa” que ha plantejat Valls a l’oposició per mantenir l’equipament al Molinar ha estat aprovar una requalificació milionària en favor dels propietaris del solar. “És intolerable que Valls intenti atribuir la responsabilitat del desmantellament del SAPS del Molinar a l’oposició. Ell és qui governa i únicament ell és el responsable de no haver sabut trobar un acord raonable amb la propietat del solar”, ha afirmat Verger, després de conèixer la decisió de l’Ajuntament de traslladar el SAPS a un altre solar municipal i les declaracions de Valls en que responsabilitzava a l’oposició de no haver volgut col•laborar a trobar una solució.

“La única opció que ha plantejat Valls ha estat requalificar uns terrenys a Son Fuster, una operació urbanística que podem qualificar de pelotasso, perquè suposava un atorgar als propietaris del SAPS un valor d’ús del solar de 2,64 milions d’euros, amb un increment del valor de 1,85 milions en passar d’assistencial privat a comercial. A canvi, l’Ajuntament obtenia el solar del Molinar, valorat en 1 milió d’euros. Un acord inacceptable des d’una òptica de l’interès general. Valls pretenia que votàssim a favor de la requalificació, exercint un autèntic xantatge amb el desmantellament del SAPS si no ho acceptàvem. Ara ha materialitzat l’amenaça en perjudici de tots els veïnats del barri”, ha explicat Verger.

El portaveu de MÉS per Palma afirma que la coalició no podia estar d’acord amb aquest tipus d’operació, que tan sols afavoria els interessos dels privats i ignorava per complet l’interès general que ha de defensar l’Ajuntament de Palma.

“Hi havia alternatives”

Verger afegeix que, davant l’obligació de donar compliment a la sentència judicial, el PP de Cort tenia alternatives però Valls mai les va explorar ni contemplar.

En aquest sentit, MÉS per Palma sempre ha defensat la possibilitat de permutar el terreny del Molinar per un altre solar municipal però amb el mateix valor i la mateixa qualificació de terrenys d’ús assistencial. Així, per exemple, Antoni Verger considera que també existia la possibilitat de revertir el conveni amb el Bisbat de l’any 2006, recuperar una sèrie de terrenys que ara estan cedits gratuïtament i sense ús al Bisbat de Mallorca i permutar algun d’aquests amb els propietaris del SAPS del Molinar. Això hagués permès la possibilitat de mantenir un equipament social molt necessari pel barri i reclamat ara unànimement pels veïnats.

El portaveu dels ecosobiranistes a Cort presentarà una proposició al pel de l’Ajuntament d’aquest mes de novembre demanant la reversió d’aquest Conveni del 2006 entre l’Ajuntament i el Bisbat.