MÉS per Palma aconsegueix que el ple aprovi un pla d’abocaments "0"

JPEG - 156.9 kB

El Ple de l’Ajuntament de Palma va aprovar ahir per unanimitat una proposta del grup MÉS instant a l’equip de Govern a elaborar un pla d’acció per lluitar contra els abocaments de residus il·legals que hi ha repartits a tot el municipi. La regidora ecosocialista, Marisol Fernández apunta que n’han detectat i documentat 35 abocadors, però que hi pot arribar a haver-hi fins dos centenars disseminats i de tamany més petit.

Fins ara l’Ajuntament ha descontaminat aquells abocadors que es trobaven en sòl municipal, però que després i per la falta de control han tornat a ser embrutats amb nous voluminosos. La coalició MÉS creu que és necessari planificar una sèrie d’accions amb l’objectiu d’eradicar tots els abocaments incontrolats. Les accions s’han de dirigir a conscienciar a la població, donar alternatives per l’abocament de petites quantitats de residus de construcció i demolició, i perseguir amb més rigor als delinqüents ambientals. Una possible solució seria la instal·lació de contenidors de recollida als punts verds d’Emaya (Son Castelló i Sant Jordi) per tal que la ciutadania pugui dipositar les restes de petites obres als seus domicilis (reformes de bany, cuina...)

Segons Fernández: "és una bona notícia, després que el grup MÉS hagi estat amunt d’aquest tema des de principi de legislatura".