MÉS per Marratxí insta l’Ajuntament a reclamar els 147.000€ que Bauzá va cobrar de més quan era batle

L’actual president del Govern es va comprometre l’any 2007 en una Junta de Portaveus a nomenar un substitut per a la seva farmàcia, cosa que no va fer fins a novembre de 2009

JPEG - 111.1 kB

La coalició MÉS per Marratxí ha registrat una moció municipal per instar l’Ajuntament a “reclamar a José Ramón Bauzá el retorn de les quantitats irregularment cobrades per a la dedicació exclusiva a la Batlia, per ser manifestament incompatible amb la simultània dedicació a la seva farmàcia com a farmacèutic titular”. La coalició d’esquerres i mallorquinista quantifica en més de 147.000€ els doblers que Bauzá va cobrar de més. A aquesta quantitat, però, se li hauria d’afegir el cost que va assumir el consistori en concepte de pagaments a la Seguretat Social (que representen prop d’un 30% del salari).

El text de la moció recorda que l’acord municipal que va atorgar la dedicació exclusiva a Bauzá precisa que “el reconeixement de la dedicació exclusiva a un membre de la Corporació exigirà la dedicació preferent del mateix a les tasques pròpies del càrrec, sense perjudici d’altres ocupacions marginals que, en qualsevol cas, no podran causar detriment a la seva dedicació a la Corporació”. El portaveu de MÉS per Marratxí, Joan Francesc Canyelles, ha apuntat que “és evident que ser titular d’una farmàcia no és una ocupació marginal”.

Bauzá es va comprometre l’any 2007 a nomenar un substitut a la seva farmàcia

Canyelles ha explicat que l’any 2007, en la reunió de la Junta de Portaveus en què Bauzá va proposar l’increment del seu sou (va passar de cobrar 49.644,28€ bruts anuals a 65.000€ bruts anuals), el llavor portaveu del PSM li va recriminar l’augment per considerar-lo “exagerat”. Bauzá va replicar que les tasques a l’Ajuntament li exigien molta dedicació, i es va comprometre a nomenar un substitut a la seva farmàcia. Tanmateix, no ho va fer fins a novembre de 2009, unes setmanes després de rebre l’ofici de la Direcció General de Farmàcia que el comminava a fer-ho en compliment de la llei.

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari MÉS, Fina Santiago, ha explicat que aquesta informació “confirma l’estratègia d’ocultació i d’engany del senyor Bauzá, i que al darrere sempre hi trobam els seus interessos econòmics personals”. I afegeix: “és inaudit que el Grup Popular continuï posant Bauzá com a exemple i mesura de transparència. Si el senyor Bauzá és l’exemple de transparència màxima per al PP, entenem per què varen contractar el senyor Bárcenas com a tresorer”.