MÉS per Mallorca vol un canvi radical en la gestió cultural de la Llotja i del patrimoni de Palma

MÉS per Mallorca rebutja el model de gestió “improvisat i privatitzat” de la Llotja i proposarà iniciatives per acordar un model que respongui a l’interès general


MÉS per Mallorca rebutja el model de gestió “privatitzat i improvisat” de la Llotja de Palma, i els seus representants han avançat que presentaran propostes a les institucions per acordar un model de gestió que respongui a l’interès general i al consens amb el món cultural.

En roda de premsa, el diputat del Grup MÉS David Abril i el regidor de MÉS per Palma Antoni Noguera han criticat la “contínua improvisació i mala planificació de les polítiques culturals del Govern”, de la qual consideren que la Llotja és “un dels exemples més clars”.

Des de la formació d’esquerra mallorquinista recorden que durant la major part de la legislatura la Llotja ha estat tancada. “Ara, un any abans de les eleccions, volen obrir-la de qualsevol manera, tard i malament”, diu Noguera. El regidor apunta també que “aquesta improvisació tampoc no ajuda a la construcció de la proposta de Palma com a Patrimoni de la Humanitat”.

Noguera afirma: “el patrimoni públic no pot ser un negoci. S’ha de primar l’interès general per damunt del negoci”. I remarca que la Llotja és “un edifici singular, una joia del gòtic civil de la Mediterrània, que connecta cultura, economia, turisme i educació. Per ell tot sol ja és un dels principals atractius de Palma”.

Des de MÉS per Mallorca també denuncien la falta de consens i de concert de les polítiques culturals amb els agents socials i econòmics i amb les entitats culturals. “Tot plegat demostra la falta d’estratègia del PP en polítiques culturals”.

Els representants de la coalició presentaran propostes a totes les institucions perquè volen “un canvi radical en la gestió cultural”, per tal “que es consensuï un model de gestió perquè la Llotja i el conjunt patrimonial de Palma sigui la nostra millor finestra per mostrar Mallorca al món”. “Una bona política cultural planificada, consensuada, significa un canvi de model turístic”, conclouen.