MÉS per Mallorca valora positivament que l’Audiència Provincial reconegui que les Murades d’Artà són propietat de l’Ajuntament


Balboa: “Hem fet feina perquè acabi la indefensió dels ajuntaments davant les immatriculacions de béns fetes per l’Església"


Avui l’Audiència Provincial ha revocat la decisió del jutjat de Primera Instància número 5 de Manacor i ha declarat que les murades i els patis interiors del recinte de Sant Salvador d’Artà són propietat de l’Ajuntament d’Artà. MÉS per Mallorca valora positivament l’anunci. “Un èxit fruit de la lluita de diferents persones i formacions que defensen la transparència i rebutgen l’opacitat amb la qual l’Església catòlica va immatricular diferents propietats”, ha assenyalat Guillem Balboa, coordinador de MÉS per Mallorca.

Cal recordar que des del 1998 fins a l’any 2015 l’Església ha pogut, gràcies a un canvi de normativa del govern Aznar, immatricular béns al seu nom. 

El Govern balear ha comptabilitzat 208 propietats inscrites a nom de la institució des de la restauració de la democràcia. Aquest llistat es va elaborar durant 6 mesos arran la petició d’una Proposició No de Llei que varen registrar Podem i MÉS per Mallorca el juliol del 2016 i que varen presentar la llavors diputada Margalida Capellà i Baltasar Picornell. "Hem fet feina perquè acabi la indefensió dels ajuntaments davant les immatriculacions de béns fetes per l’Església. Els municipis havien de saber quins havien estat registrats al seu nom i si han de recórrer a la via judicial per recuperar la seva titularitat pública", ha assegurat Balboa. 

El portaveu ecosobiranista ha recordat que en el cas de les Murades de Sant Salvador a Artà sí que es coneixia, perquè quan el 2015 es va intentar penjar una pancarta verda -en relació a la mobilització social en defensa de l’educació- el capellà d’Artà va dir que les murades eren seves. Balboa també ha destacat la feina feta per l’ajuntament d’Artà i també la que va fer el batle de Mancor de la Vall, Guillem Villalonga, per recuperar les dues places que l’església immatriculà l’any 2015.