MÉS per Mallorca valora positivament el preacord del conveni col·lectiu a Comerç que inclou una pujada salarial del 6,5% a tres anys

Es tracta del major increment salarial des de l’època prèvia a la crisi, i marca el camí per les properes negociacions col·lectives al nostre país

Patronals i sindicats del sector Comerç han arribat a un preacord en el conveni col·lectiu sectorial que regirà des de l’1 d’abril de 2016 fins a l’abril de 2018. Aquest preacord, que han subscrit d’una banda les seccions de comerç d’UGT i CCOO, i d’altra banda les patronals AFEDECO, PIMECO, ASCOME i PIMEEF, preveu entre altres aspectes l’increment salarial del 6,5% en tres anys (un 3% el primer any i un 1,75% els altres dos), així com fixar en dos dies els descansos setmanals, flexibles en el cas de les empreses de menys de 10 treballadors.

MÉS per Mallorca manifesta la satisfacció per aquest preacord, i subratlla la responsabilitat per les dues bandes negociadores per haver arribat a un consens, tant per treballar en favor de la qualitat en l’ocupació, amb el major increment salarial des de l’època prèvia a la crisi, com per la flexibilitat demostrada per part dels sindicats en el tema dels dies de descans.

Així mateix, cal valorar que amb el preacord aconseguit es facilita que els treballadors tinguin major poder adquisitiu, per la qual cosa es redueixen les desigualtats i beneficia a l’economia en general, ja que els treballadors del sector també són consumidors, i amb major poder adquisitiu hi haurà més despesa interna, i un retorn per a les empreses que han signat el preacord. "Valoram molt positivament el preacord a que han arribat patronal i sindicats de Comerç: la millora de les condicions dels treballadors i treballadores serà en benefici del sector comercial, que dóna vida als barris, les ciutats i els pobles" ha destacat Bel Busquets, coportaveu de MÉS per mallorca.

S’ha de posar en valor el diàleg i la negociació col·lectiva sectorial, com a eina per recuperar i fer efectius els drets dels treballadors i treballadores. Aquest preacord marca l’inici de la recuperació i defineix com haurà de ser l’escenari negociador per als propers convenis col·lectius a les Illes Balears al llarg dels pròxims mesos.

El preacord entre sindicats i patronals del comerç afecta unes 20.000 empreses que donen treball a prop de 50.000 treballadors al nostre país.