MÉS per Mallorca reivindica el municipalisme davant els atacs del PP als ajuntaments

L’Assemblea Municipal de la coalició va elegir ahir a Miquel Gallardo, regidor de Mancor de la Vall, i a Toni Reus, batle de Santa Margalida, com a representants a l’Executiva.

L’Assemblea Municipal de MÉS per Mallorca es va reunir ahir a Inca per tal d’analitzar la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local, una norma que, segons Miquel Rosselló, regidor de MÉS a Marratxí, suposa un atac en tota regla a la capacitat dels ajuntaments per atendre a les necessitats de la ciutadania.

Així, la llei aprovada pel PP, enlloc de donar resposta a les dificultats que afecten als municipis, agreuja la situació de les administracions locals. “És un nou atac a l’Estat del benestar”, afirmà ahir Biel Barceló, portaveu de MÉS. Barceló també assegurà que els populars “retallen en educació, retallen en salut i ara retallen en l’administració més propera a les persones, la que hauria de poder donar resposta més fàcilment a les necessitat dels ciutadans”.

La nova llei preveu que els ajuntaments de menys de 20.000 habitants que no puguin respondre a les seves exigències perdran les seves competències en benefici de l’administració superior. “En el cas de Mallorca, es tracta del Consell, però aquesta institució està igualment afectada per les retallades i la manca de visió política del PP”, afirmà Rosselló, qui també assegurà que els ajuntaments “no podran fer-hi front, fet que obre la porta a la privatització de serveis que fins ara eren públics”.

Per tot això, l’Assemblea Municipal de MÉS va acordar que es demanaria al Consell de Mallorca quina és la seva intenció en relació amb aquesta llei. També es va aprovar la posada en marxa d’una campanya informativa sobre les seves implicacions a nivell de reducció dels serveis prestats per l’administració pública. Finalment, els més de 30 regidors i batles assistents a l’Assemblea van decidir que s’impulsarien mesures per tal de lluitar contra els efectes perversos d’aquesta llei que permetin mantenir un servei públic de qualitat, proveït a nivell local i per actors locals, com ara a través del suport a les iniciatives d’economia local.

L’assemblea també va analitzar el Decret de la Llei de Símbols, publicat al BOIB del passat 18 de gener. En aquest sentit, Barceló va assegurar que “la coalició apostarà per fórmules imaginatives que permetin la insubmissió a la llei mordassa”.

Per altra banda, l’Assemblea Municipal de MÉS, que reuneix al centenar de regidores, regidors, batlesses i batles de la coalició, va elegir a Toni Reus i Miquel Gallardo, com a representants de l’Assemblea Municipal a l’Executiva de MÉS per Mallorca. Reus, de 35 anys, és batle de Santa Margalida, i Gallardo, independent de 34 anys, és regidor a Mancor de la Vall.