MÉS per Mallorca reclama un turisme al servei de la comunitat

La formació ha presentat avui un estudi sobre les condicions de feina de les cambreres de pisos a Mallorca.

Sota el títol “Las que limpian los hoteles. Per una política turística al servei de la comunitat”, MÉS per Mallorca ha organitzat avui horabaixa, en col·laboració amb el grup de recerca Albasud (www.albasud.org), una jornada a la seu de CC.OO a Balears en la qual han estat protagonistes les dones que fan neteja als hotels de la nostra illa. El diputat del Grup MÉS i candidat al Parlament, David Abril, ha assegurat que “la base de la indústria turística on parlar de turisme és parlar de tot i de tothom”.

Des de MÉS per Mallorca han manifestat que no deixa de ser paradoxal que l’estudi que avui han presentat fos encomanat pels sindicats agroalimentaris de l’Amèrica Llatina (Rel-UITA), justament per conscienciar a la gent de les males condicions de feina que hi ha dins l’hoteleria i que, segons Abril, “contrasten amb els anuncis d’un nou rècord de turistes per a la propera temporada a les Balears”.

Per la seva part, el candidat de MÉS per Mallorca a la Presidència del Govern, Biel Barceló, ha insistit en que “la coincidència entre rècord de turistes i alhora, rècord de pobresa i precarietat, hauria d’encendre les alarmes de qualsevol responsable públic, cosa que no passa amb el Govern Bauzá, ja que només s’ha dedicat a vendre un optimisme estadístic que contrasta amb la realitat de la majoria de la gent”.

“Necessitam i volem un turisme que estigui al servei de la comunitat i que generi prosperitat compartida no sols per a uns pocs”, ha reclamat Barceló. El candidat ha presentat les treballadores Dolores Ayas i Soledad Castro, qui en primera persona han relatat la seva experiència laboral i com, en aquests anys de rècords de turistes, han empitjorat les seves condicions laborals i s’ha incrementat la seva càrrega de feina fins a límits insostenibles, amb conseqüències fins i tot per a la seva salut física i mental, tal i com ha explicat el doctor Joan López Farré.

L’acte, que ha comptat amb la presència i suport de l’exconseller de turisme Celestí Alomar, ha conclòs amb la lectura del decàleg de MÉS per Mallorca en favor d’un millor turisme.