MÉS per Mallorca reclama al govern d’Espanya canvis de directrius per evitar casos com l’ERO de Bimbo

La formació ecosobiranista presentarà esmenes per reforçar la proposta del PSIB que defensa els treballadors de l’empresa


Al ple del Parlament de demà 9 de febrer els socialistes presentaran una proposició no de llei per defensar els interessos dels treballadors i treballadores de l’empresa. MÉS per Mallorca ha registrat avui tres esmenes per complementar les demandes del PSIB. Segons el que asssenyla la primera esmena el Parlament instarà al Govern d’Espanya a "rebutjar el TTIP en l’àmbit de la Unió Europea”, ja que aquest tractat només afavoreix que les grans empreses i les multinacionals puguin eludir la normativa laboral i de regularització de l’administració pública.

Una altra esmena recorda la necessitat d’implementar un sistema de finançament just i un Règim Especial Balear. Tots dos permetrien a les Illes Balears “disposar de recursos propis suficients per a potenciar la reindustrialització i minimitzi els desavantatges de competitivitat derivades de la insularitat i de la doble insularitat”.

Finalment el grup parlamentari MÉS per Mallorca proposa que el Parlament de les Illes Balears insti al Govern de les Illes Balears a “impulsar una llei d’Indústria, que juntament amb el Pla d’Indústria faci possible l’impuls a la reindustrialització, garanteixi la protecció i regulació del sector i posi fre a la deslocalització generalitzada d’empreses actual”.