MÉS per Mallorca rebutja la proposta de substituir el descompte de resident per una subvenció anual

Antoni Noguera: "Només plantejar-ho ja suposa un insult i un desconeixement de la realitat insular".

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera ha rebutjat avui la proposta de l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIREF) de substituir l’actual descompte de resident fixat en el 75 per cent per una subvenció fixa anual. Noguera censura una proposta que qualifica de "menyspreu" i "greuge" a la ciutadania de les Illes Balears, al mateix temps que assenyala que "només plantejar-ho ja suposa un insult i un desconeixement de la realitat insular". De fet, el coordinador de la formació ecosobiranista lamenta que l’AIREF apel·li a la divisiu de classes i el nivell de renda de les persones que en fan ús del descompte. "Des de Madrid encara no han entès absolutament res. Els avions o els vaixells no només s’usen per fer turisme, són l’únic mitjà de transport del qual disposam per entrar o sortir de les illes".

En aquest sentit, Antoni Noguera critica que des d’ AIREF es proposi eliminar el descompte de resident abans que controlar a les aerolínies, que, d’acord amb altres estudis elaborats per organismes estatals, constaten com s’han encarit el preu dels bitllets. Davant aquesta situació, assegura Noguera, "lluny de recomanar mesures per a contenir el preu dels bitllets, aquest organisme realitza una sèrie de propostes que van contra els interessos dels insulars com; Tot plegat és abús".

Noguera, insta al govern espanyol a no atendre aquestes recomanacions, si no més bé faci tot el contrari. "S’ha de vigilar a les aerolínies, fixar preus màxims i fins i tot declarar com a serveis públics determinades rutes", ha conclòs.