MÉS per Mallorca aconsegueix que el govern espanyol ampliï el Parc Nacional de Cabrera fins a les 90.000 hectàrees

El Parc es convertirà en el més gran de l’Estat després que el Ministeri s’hagi fet seva la proposta de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca


Una nova victòria de MÉS per Mallorca. Aconseguim que el govern espanyol ampliï el Parc Nacional de Cabrera fins a les 90.000 hectàrees, convertint-se en el més gran de l’Estat després que el Ministeri de Transició Ecològica hagi fet seva la proposta de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca.

El coordinador de la formació ecosobiranista, Guillem Balboa, ha celebrat la notícia i el canvi d’actitud per part del govern espanyol, que va paralitzar la proposta fa un any. “Ha quedat demostrat que l’alarma que va crear el PP balear a Madrid amb el tema responia únicament a interessos partidistes”, ha assegurat. Cal recordar que la senadora Catalina Soler va qualificar la proposta com a “despropòsit” i poc consensuada, fet que va dur a l’exministra Tejerina a paralitzar-la. “L’ampliació del Parc Nacional de Cabrera és una prioritat des que vam entrar al Govern, i l’hem aconseguida amb la participació de tots els sectors implicats”, ha afegit Balboa.

El conseller Vicenç Vidal ha apuntat al "canvi d’actitud" del nou Ministeri, després que fa un any "el Govern del PP paralitzàs i bloquejàs de forma unilateral un projecte en el qual s’ha estat treballant 3 anys". "Avui hi ha un nou compromís i l’ampliació permetrà protegir i preservar per a futures generacions un conjunt d’hàbitats únics, que ara mateix no estan recollits a la Xarxa de Parcs Nacionals".

“Acceptam l’ambiciosa proposta del Govern de les Illes Balears i accelerarem l’ampliació del Parc Nacional de Cabrera, que passarà de les 10.000 a les 90.712 hectàrees. Era una de les nostres prioritats i estam entusiasmats amb la protecció del parc més important de la Mediterrània”, ha assegurat la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera.

Amb el projecte presentat des de Medi Ambient, es passarà de les 10.000 hectàrees protegides a les 90.712, una protecció que assegurarà que s’hi puguin allotjar un gran santuari de cetacis, a més de recollir hàbitats i espècies que encara no hi són dins cap espai protegit de l’estat espanyol.

També han agraït el treball realitzat a totes les persones que han participat en el projecte: la comunitat científica, associacions, pescadors, ecologistes, personal del Parc i entitats com Oceana que amb la seva implicació, han fet realitat, aquesta ampliació.

Aquest projecte permetrà allotjar un gran santuari de cetacis al sud de l’arxipèlag, lloc de gran importància per a aquestes espècies, i recollir en el seu àmbit una sèrie d’espècies i hàbitats de profunditat que encara no estan representats en cap espai protegit autonòmic o estatal, com els fons detrítics i sedimentaris, els bancs de coralls profunds, el fons de Maërl, les comunitats coral·lígenes, les prades fanerògames marines, les grans muntanyes, coves, túnels i canons submarins, entre altres.