MÉS per Mallorca proposa que el Govern i els ajuntaments multin els bancs que mantinguin pisos buits

La coalició ecosobiranista considera molt urgent reaccionar davant la preocupant situació d’emergència habitacional: mentre a Balears hi ha 71.255 habitatges buits, els bancs els acumulen desocupats per especular

El Grup Parlamentari MÉS presenta una proposta per instar al Govern de les Illes Balears a aprovar una llei que garanteixi el dret a l’habitatge de totes les persones i al mateix temps doni resposta a la situació d’emergència habitacional. El portaveu de MÉS Biel Barceló afirma que "és totalment inacceptable permetre que els bancs segueixin especulant amb el parquet immobiliari que acumulen fruit dels desnonaments, perquè després de fer foraa les famílies que no han pogut pagar la hipoteca, els bancs es queden amb els pisos buits per seguir especulant, a preus inaccessibles per a la gran majoria de la població. Això s’ha d’acabar".

Biel Barceló ha comparegut avui en roda de premsa junt amb el regidor de MÉS per Palma Antoni Noguera davant un habitatge buit propietat d’un banc que fa pocs mesos va patir un incendi després d’haver estat ocupat per una família que ho necessitava. Noguera afirma que "aquesta situació no es pot tornar a repetir. El Govern ha d’actuar urgentment. Per això proposam que totes les administracions publiques, ja siguin els ajuntaments o el propi govern, puguin multar els bancs que estiguin especulant siguin sancionats si després de dos anys mantenen els pisos desocupats".

A Balears hi ha comptabilitzats 71.255 habitatges buits mentre que a Palma són més de 16.359, segons les dades de l’INE publicades el 2012. Biel Barceló ha afirmat que en l’actualitat "amb tota seguretat aquesta xifra ha augmentat i molt, mentre les famílies d’aquestes illes segueixen patint desnonaments i dificultats per accedir a un habitatge social".

MÉS Habitatge social

"És un dret constitucional i de l’estat del benestar de totes les persones el poder tenir un habitatge. Per tant, l’objectiu d’aquesta proposta és que tots els doblers que es recaptin amb les multes a les entitats bancàries vagin destinats a potenciar les polítiques d’habitatge social", afirma Antoni Noguera.

El regidor de MÉS per Palma defensarà aquesta proposta en el ple de l’Ajuntament de Palma que se celebrarà la setmana vinent, dijous 30 de gener, per tal que Ciutat sigui la primera administració que pren mesures per combatre l’especulació immobiliària dels bancs i ajuda a refer els projectes frustrats de milers de famílies de Palma.

A continuació us adjuntam una imatge dels representants de MÉS avui a Palma, així com la Proposició No de Llei (PNLL) del Parlament i la proposició a l’Ajuntament de Palma.

Documents adjunts