MÉS per Mallorca presenta una denúncia penal contra els responsables de la mort d’Alpha Pam

Segons la coalició, els fets que provocaren la mort del jove senegalès per tuberculosi poden ser constitutius de delictes d’omissió del deure de socórrer i de denegació d’auxili. Requereixen que es garanteixi l’accés a la sanitat pública a tots els ciutadans

JPEG - 130.7 kB

La coalició MÉS per Mallorca ha registrat avui davant el jutjat d’instrucció d’Inca una denúncia penal “contra les persones que poguessin resultar responsables” dels fets que provocaren la mort del jove Alpha Pam. El ciutadà senegalès que residia a Can Picafort va morir de tuberculosi el passat dia 21 d’abril a ca seva, després que se li denegàs una adequada atenció sanitària per no tenir targeta sanitària.

A la denúncia, els diputats Biel Barceló i Fina Santiago afirmen que els fets “poden ser constitutius, entre d’altres, d’un delicte d’omissió del deure de socórrer i de denegació d’auxili”.

Des de MÉS per Mallorca sol·liciten al jutjat que es reculli tota la informació i documentació relacionada amb el cas, i que es reclami el testimoni del conseller Martí Sansaloni, del director de l’Hospital d’Inca quan varen esdevenir els fets, Fernando Navarro, del company de pis de Pam i dels representants de les entitats Prosocial i Metges del Món.

Finalment, la coalició d’esquerra mallorquinista, fonamentant-se en la Llei d’Enjudiciament Criminal i en la jurisprudència del Tribunal Constitucional, i “als efectes de protegir les persones que estan en la mateixa situació administrativa del senyor Pam i al conjunt de la població, requereix a la Conselleria que garanteixi a totes les persones residents a la Comunitat Autònoma un accés normalitzat a la sanitat pública”.

En el document adjunt trobareu el text complet de la denúncia.

PDF - 295.5 kB
Denúncia penal contra els responsables de la mort d’Alpha Pam