MÉS per Mallorca presenta les demandes al futur govern de l’Estat

Noguera: “Iniciam un document de propostes a l’esborrany de la Llei d’Educació i un d’infraestructures per al Pla de Mobilitat de les Balears”


La primera comissió executiva de MÉS per Mallorca reunida per primera vegada després de la 4a Assemblea General ha començat a traçar l’acció política de la formació a partir d’ara. Durant la trobada, el nou coordinador general, Antoni Noguera, ha concretat amb més detall el full de ruta anunciat divendres després d’assumir el càrrec. Així, Noguera ha rebut l’aval dels òrgans de direcció per fixar les demandes prioritàries al govern de l’Estat. Coincidint amb la constitució (demà dimarts) del Congres i del Senat, l’executiva ha aprovat un document base d’exigències. Aquest document (adjunt) servirà també per marcar l’acció política del senador Vicenç Vidal.

Noguera ha explicat que “Demà es constitueixen les Corts de l’Estat i des de MÉS per Mallorca defensarem unes demandes imprescindibles per a les Balears: solucionar els reclams històrics en matèria de finançament, millora de les inversions en infraestructures de sanejament i abastiment a més del conveni ferroviari i en matèria de drets la derogació de la reforma laboral, de la llei Mordassa i el 155 digital i diàleg pel model territorial de l’Estat”.

La primera executiva també ha definit articular els mecanismes necessaris per millorar la fluïdesa a la si del Govern de les Illes Balears. La intenció és millorar els canals de comunicació entre els diferents partits que donen suport a l’executiu. Tot amb l’objectiu de coordinar i fer complir els "Acords de Bellver".

De manera paral·lela, l’executiva ha donat suport a la proposta del coordinador per fixar dues línies de feina prioritàries. D’una banda, clarificar el model de mobilitat i d’altra el model educatiu. Per això, tant des del’àmbit intern, com amb la col·laboració d’agents cívics i socials, s’establirà el full de ruta a seguir.

El nou coordinador ha afirmat que “iniciam la redacció d’un document sobre la Llei d’Educació a través de la sectorial d’Educació i que aquesta estigui en contacte amb la comunitat Educativa i treballarem en un altre document sobre les infraestrucutres al pla de Mobilitat de les Balears”.

Aquesta primera executiva també ha començat a organitzar l’estructura del partit. Noguera, ha definit les primeres àrees de feina amb l’objectiu de cohesionar l’organització. A partir de les sis secretaries es desplegarà una nova distribució sectorial per ampliar el contacte amb la ciutadania i la realitat del moment actual. El diputat Josep Ferrà serà el Secretari d’Organització, Comunicació i Acció Política. Catalina Inès Perelló assumirà la Secretaria de Finances, Administració i Acció electoral. Joan Mas "Collet" gestionarà la Secretaria de Política Territorial, Municipalisme i món rural. Ruth Mateu al capdavant de la Secretaria de Programes, Formació i Sectorials. A més, Mateu Matas "Xurí", responsable de la Secretaria de Política Federal i Neus Truyol, responsable de la Secretaria de Relacions polítiques i moviments socials, seran portaveus adjunts de la coalició.

Demandes de MÉS per Mallorca al nou govern de l’Estat