MÉS per Mallorca participa en el nou consell LGTBI

Es tracta del màxim òrgan de participació i de consulta en matèria LGTB de les illes, i la seva constitució estava prevista per la legislació autonòmica.

MÉS per Mallorca va mostrar el seu compromís amb els drets de les persones LGTBI amb el suport a l’acte de constitució del Consell LGTBI. Es tracta d’un òrgan que inclou diferents institucions, partits polítics i associacions i que és el màxim òrgan de participació de les illes.

A l’acte va parlar el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, que va explicar que el consell donaria «resposta a les necessitats d’un col•lectiu que històricament està discriminat. Feim passes cap a la igualtat, però a hores d’ara hi ha molt de camí per recórrer».

També es va presentar el pla director, on s’especifiquen les tasques que ha de fer aquest nou òrgan. La feina es coordinara amb les associacions del col•lectiu LGTBI o quehi fan feina, com són Ben Amics o Alas.

El nou Consell estarà dotat amb prop d’un milió d’euros i tindrà recursos propis pel que fa a l’aspectes tècnic. Aquesta és una mostra clara de l’aposta per la igualtat de l’actual govern d’esquerres.

A l’acte de constitució, juntament amb Ensenyat, hi varen assistir diferents persones de MÉS com el director de l’Observatori de la Joventut, Joan Ferrà, Alex Charles, de la Conselleria de Serveis Socials, l’Institut Balear de la Dona, amb la directora, Rosa Cursach, i el representant de MÉS per Mallorca, Marcos Augusto.