MÉS PER MALLORCA MOSTRA LA SEVA FORTALESA MUNICIPAL

Els coordinadors de la formació han reivindicat que MÉS és “motor i impulsor” de les grans polítiques de canvi als ajuntaments, al Consell i al Govern


MÉS per Mallorca ha celebrat una assemblea ordinària a la seu de CCOO de Palma amb un fort caràcter municipalista amb la vista posada en les noves batlies de Palma, Alaró i Maria de la Salut. A l’acte han assistit d’un centenar de militants, que han aprovat els pressupostos de la formació presentats pel secretari de Finances de l’Executiva, Biel Frontera.

Els coordinadors dels ecosobiranistes han fet un breu repàs a la situació política. En paraules de David Abril, “som la força del canvi; som els impulsors del Parc Natural des Trenc, de la Renda Social, de l’Impost del Turisme Sostenible, del rescat del Túnel de Sóller, de la recuperació dels canals en català, de la Llei de Fosses, de l’aturada de la importació de fems, dels drets LGTBI, de la Llei de Residus, de la derogació del TIL, del requisit de català a la funció pública, de les ajudes als municipis... i serem la força que esbucarà sa Feixina”.

Bel Busquets ha recordat que MÉS és un projecte “que neix d’una pluralitat integradora i amable, i està permanentment a disposició de la pluralitat d’aquest país”, alhora que ha convidat als moviments socials transformadors a col·laborar conjuntament “per avançar, amb seguretat i apel·lant a les majories socials, cap a la Mallorca que volem”.

Seguidament ha intervengut Maria Ramon, batlessa d’Esporles, en nom de tots els batles de MÉS per recordar que la força del projecte neix als pobles i barris, i que és allà on es veu de forma més clara que les polítiques de MÉS són les que el país necessita. Ramon ha recordat el seu discurs com a candidata, revisant-lo des després de dos anys de batlia; “la il·lusió i la convicció del que feim segueix intacte, i el compliment dels compromisos és altíssim”.

Ramon ha presentat Guillem Balboa, que dissabte assumirà la batlia d’Alaró. Balboa ha reflexionat sobre el que significa ser de MÉS i quin tret diferenciat té el projecte a nivell municipal, alhora que ha parlat del seu projecte per Alaró, posant èmfasi en l’entorn i el dinamisme social i cultural del municipi.

Toni Noguera ha tancat l’Assemblea explicant la seva proposta per a Palma, per tal de convertir-la en una ciutat viscuda, una ciutat justa, una ciutat moderna i sobretot una ciutat estimada. “La Palma que volem és una Palma orgullosa de si mateixa, que se sap capital del país i es reivindica com una gran ciutat europea i mediterrània”.