MÉS per Mallorca lamenta l’ús partidista del TC i de la Fiscalia

Abril: “Es querellen contra la presidenta d’un Parlament legítim, i miren cap a un altre costat quan Ministre fa escoltes il·legals a adversaris polítics”


El portaveu de MÉS per Mallorca David Abril lamenta que la Fiscalia Superior de Catalunya hagi presentat la querella contra, Carme Forcadell, presidenta legítima del Parlament de Catalunya, per permetre la votació de les conclusions de la Comissió d’Estudi del Procés Constituent. A la vegada que denuncien que el Govern de Rajoy i el Ministre d’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, facin cas omís al Congrés després que tots els partits menys el PP hagin votat a favor de reprovar i reclamar el cessament del ministre Fernández Díaz per "les seves accions i actituds antidemocràtiques" i per la "manca d’ètica política" en les seves actuacions "en contra dels que pensen diferent d’ell”. És per això que Abril ha criticat l’ús partidista del TC i de Fiscalia, ja que “es querellen contra la presidenta d’un Parlament legítim, i miren cap a un altre costat quan Ministre fa escoltes il·legals a adversaris polítics”.

Cal assenyalar que aquestes decisions corroboren el que ha denunciat un informe internacional independent recentment “la politització extrema del Consell del Poder Judicial”. El Grup d’Estat contra la Corrupció (GRECO), integrat per 49 països del Consell d’Europa va fer públiques les seves conclusions sobre l’estat espanyol i va mostrar la seva preocupació per la manca d’independència del poder judicial.