MÉS per Mallorca insta els eurodiputats de PP i PSOE a cancel·lar el polèmic fons de pensions

Biel Barceló considera que s’han de revisar de manera integral els privilegis dels membres del Parlament europeu. Francisca Bennàssar (PP) i Teresa Riera (PSOE), les dues eurodiputades balears que s’hi han beneficiat


MÉS per Mallorca considera un escàndol que centenars d’eurodiputats s’hagin beneficiat del polèmic fons de pensions radicat a Luxemburg i gestionat per una SICAV. La formació insta aquests eurodiputats (que, en el cas de l’Estat espanyol, són majoritàriament del PP i del PSOE) a cancel·lar la seva participació en el fons de pensions. La polèmica ja ha provocat la dimissió de l’eurodiputat i cap de llista estatal d’IU a les eleccions europees, Willy Meyer, i ha forçat altres eurodiputats i eurodiputades a haver de donar explicacions.

MÉS per Mallorca remarca que almanco hi ha dues eurodiputades de les Illes Balears que s’han beneficiat d’aquest fons: Francisca Bennàssar (PP) i Teresa Riera (PSOE), segons consta en les llistes fetes públiques per diferents mitjans de comunicació.

El coordinador general de MÉS per Mallorca, Biel Barceló, recorda que “PP i PSOE no han volgut mai apujar la fiscalitat aplicada a les SICAV. Ara entenem per què”.

Barceló considera que “s’han de revisar de manera integral els privilegis de què gaudeixen els membres del Parlament europeu: dietes estratosfèriques, vols en classe preferent... L’objectiu han de ser ajustar les despeses al compliment del servei públic i la tasca de representació, i garantir la màxima transparència de la institució”.

El Grup Verds-ALE s’hi va oposar

El Grup Parlamentari Verds-Aliança Lliure Europea es va oposar activament a la participació del Parlament europeu en aquest fons de pensions, per la seva opacitat i perquè entén que els fons de pensions privats han de sufragar-se amb els recursos privats dels interessats, i no amb recursos públics de tota la ciutadania. Els diputats del grup hi varen objectar.