MÉS per Mallorca insta Bauzá a despertar i a reclamar amb fermesa a Rajoy un finançament just

Biel Barceló considera que si el president no té una actitud reivindicativa a Madrid en la reunió sobre el dèficit de les autonomies, “les Illes Balears podem sortir perjudicades”, i apunta que allò important és tenir un nou finançament que permeti crear llocs de feina

JPEG - 45 kB

La coalició MÉS per Mallorca ha instat el president José Ramón Bauzá a despertar i a reclamar amb fermesa al president espanyol, Mariano Rajoy, un finançament just que permeti aplicar mesures actives per crear llocs de feina, la gran prioritat que hauria de tenir el Govern. Biel Barceló considera que l’Executiu del PP està “dormint” i no està lluitant contra l’atur, i ha recordat que ja fa un mes que Bauzá va anunciar al Parlament que elaboraria un pla de xoc contra l’atur del qual no ha transcendit cap contingut i que no ha presentat als agents socials.

Biel Barceló ha reclamat al president una actitud reivindicativa, ferma i clara a la reunió que manté avui amb el president espanyol per tractar la possibilitat de flexibilitzar els objectius de dèficit de manera diferenciada en funció de la realitat de cada Comunitat Autònoma. Barceló afirma que si Bauzá no hi acudeix amb una actitud ferma i clara, “les Illes Balears podem sortir perjudicades”.

El portaveu de la coalició MÉS també ha apuntat que la qüestió important és el sistema de finançament, que no ha solucionat la desigualtat fiscal que pateixen les Illes Balears en relació a l’Estat. Així, i tenint en compte que el Govern espanyol no sembla tenir cap intenció real de modificar substancialment el sistema de finançament autonòmic, Biel Barceló ha vaticinat que l’única opció del Govern balear d’aconseguir un finançament just és mantenir “una actitud molt forta des del principi”, i que si no ho fa “Bauzá fracassarà”.