MÉS per Mallorca insta al PP a iniciar la redacció del Pla Director Comercial Insular

La coalició al Consell de Mallorca presenta una proposició al ple de la institució per donar compliment a l’acord adoptat per la Comissió d’Economia del Parlament de les Illes Balears del passat mes de febrer

MÉS per Mallorca presenta unes altres mocions al ple ordinari que se celebrarà demà en relació al Turisme Cultural, la situació al Sàhara Occidental, aprofundir en la participació ciutadana, i preguntes sobre les negociacions per a la importació de fems a Son Reus

El grup de consellers MÉS per Mallorca a la institució insular ha registrat fins a quatre mocions, tres preguntes i una interpel·lació que es debatran demà en el marc de la celebració del ple ordinari del Consell de Mallorca. El portaveu de la coalició Joan Font ha explicat en roda de premsa avui els detalls d’aquestes propostes.

JPEG - 8.1 kB

En primer lloc, MÉS per Mallorca defensarà una moció per instar al govern insular per tal de coordinar amb els altres consells insulars i el Govern de les Illes Balears la redacció d’un Pla Director Comercial Insular, tal com ha sol·licitat la coalició en reiterades ocasions així com la patronal del petit i mitjà comerç de l’illa, PIMECO. Ara, però, aquesta petició ve reforçada per l’aprovació d’aquest acord dins el propi Parlament de les Illes Balears, dins el marc de la Comissió d’Economia, el passat dia 14 de febrer d’aquest any.

D’altra banda, Joan Font ha presentat una moció relativa al Sàhara Occidental a través de la qual insta al ple del Consell de Mallorca a traslladar al Ministeri d’Afers Estrangers una enèrgica protesta davant aquests fets i exigeixi al Regne del Marroc l’alliberament immediat dels 24 processos polítics que van ser detinguts i condemnats el passat mes de febrer.

A més, la coalició també defensarà una moció relativa a la participació ciutadana per tal d’enfortir els instruments de participació democràtica i permetre que els ciutadans siguin els protagonistes de la gestió pública del Consell de Mallorca. També la coalició ha registrat una moció amb l’objectiu de crear una ponència d’estudi per proposar mesures de dinamització del turisme cultural que inclogui la visita als BICs, tan públics com privats.

Finalement, MÉS per Mallorca interpel·larà la presidenta del Consell en relació a l’avantprojecte de Llei per a la racionalització i sostenibilitat de l’administració local. I durà a terme tres preguntes:

Amb quines empreses italianes està negociant el Consell de Mallorca o l’empresa TIRME per a tornar a importar fems a Mallorca?
Quines intencions de futur té el govern insular respecte al Museu Krekovic i l’arxiu general del Consell de Mallorca?
Fa comptes el Departament de Carreteres d’executar, durant l’exercici pressupostari del 2013, la roda d’Algaida?

A continuació us adjuntam totes les mocions esmentades.

Documents adjunts