MÉS per Mallorca impulsa, des del Consell, els vehicles elèctrics i l’eficiència energètica

El departament de Joan Font invertirà 1,5 milions d’euros perquè els ajuntaments de Mallorca puguin adquirir vehicles municipals de propulsió elèctrica i millorin l’eficiència energètica de les instal·lacions propietat dels consistoris.

MÉS per Mallorca impulsa, des de les institucions que governa, polítiques clarament destinades a combatre el canvi climàtic i a transitar cap a un model en què s’abandonin les energies brutes i es promoguin les energies netes.

Una part d’aquesta política que du a terme la formació ecosobiranista es fa des de l’àmbit municipal. Recentment, el Departament de Desenvolupament Local del Consell de Mallorca que dirigeix Joan Font (MÉS per Mallorca) ha presentat una ajuda als municipis d’1,5 milions d’euros per adquirir vehicles de propulsió elèctrica i millorin l’eficiència energètica de les instal·lacions propietat dels consistoris.

En aquest sentit, cada ajuntament de l’illa disposarà de fins a 28.300 euros per tal d’adquirir vehicles cent per cent elèctrics per a la prestació de serveis de competència municipal, i també per tal d’impulsar qualsevol actuació d’estalvi energètic a les dependències municipals. Amb aquesta iniciativa, la qual se suma a altres ja impulsades per part del Departament de Desenvolupament Local, que gestiona MÉS per Mallorca, es vol continuar lluitant i conscienciant als ajuntaments, i a la ciutadania de Mallorca, de la seva implicació contra els efectes del canvi climàtic. Concretament, les actuacions que podran dur a terme els consistoris són les següents:

- Substitució o millora d’equips i/o instal·lacions existents de producció de calor i fred d’edificis municipals existents.

- Millora de l’eficiència energètica de les instal·lació d’il·luminació interior dels edificis existents.

- Millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions de l’enllumenat o il·luminació exterior existents.

- Inversions en substitució o millora d’equips i instal·lacions consumidors d’energia en sistemes de proveïment públic d’aigua potable (AP) per equips i instal·lacions que utilitzin tecnologia d’alta eficiència o la millor tecnologia disponible.

- Actuacions de rehabilitació i millora de l’envolupant tèrmic dels edificis.

- Implantació de mesures de comptabilització, monitoratge i telegestió del consum d’energia.

- Instal·lacions d’aprofitament de l’energia aerotèrmica o hidrotèrmica mitjançant bombes de calor.

- Combinació de diferents tipus de mesura, sempre que compleixin individualment els criteris per a cada un dels tipus de mesura indicats al document adjunt d’aquesta convocatòria.

- Adquisició de vehicles 100% elèctrics per a la prestació de serveis de competència municipal que compleixin les característiques tècniques del document adjunt d’aquesta convocatòria.

Joan Font ha assegurat que "aquesta nova convocatòria de subvencions demostra el compromís ferm d’aquest Consell de Mallorca contra el canvi climàtic i de cara a l’increment de l’ús de les energies renovables, en aquest cas dels ajuntaments de la nostra illa".