Més per Mallorca impulsa a Balears la declaració de l’Estat d’Emergència Climàtica


Conjuntament amb la resta de socis de govern s’insta al Govern a enfortir la lluita per pal·liar els efectes del canvi climàtic

Més per Mallorca, i la resta de socis que donen suport al Govern, (PSIB I PODEM), han registrat al Parlament una Proposició No de Llei en favor de la lluita contra el canvi climàtic, per a l’adhesió a la Vaga Mundial pel Clima d’aquest divendres i perquè es declari l’Estat d’Emergència Climàtic a les Illes Balears. El text es debatrà i votarà a la Comissió de Medi Ambient i Ordenació Territorial d’avui horabaixa. Així mateix, se sol·licita al Govern de les Illes Balears que l’acció climàtica sigui una prioritat política per al govern i que la política ambiental sigui transversal.

El portaveu adjunt de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, ha insistit en la necessitat d’avançar des de les administracions amb fets i polítiques actives per revertir els efectes del canvi climàtic. En aquest sentit, Ferrà ha recordat que aquesta iniciativa dóna continuïtat a totes les accions dutes a terme durant la passada legislatura. "Aquesta nova passa és fruit de la feina realitzada amb anterioritat i ara cal avançar per poder desplegar lleis pioneres com la d’Energia i Canvi climàtic o la de residus". En aquest sentit, ha reclamat al Govern que continuï defensant "amb fermesa" l’aplicació d’aquesta normativa davant els avisos d’inconstitucionalitat . "Són petits gestos que ens permetran guanyar aquesta lluita".

La iniciativa elevada al Parlament recull les reivindicacions d’associacions, sobretot de joves, que demanen un canvi d’actitud vers el canvi climàtic. Per això des de MÉS per Mallorca es fa una crida a donar suport a l’aturada simbòlica -dia 27 de setembre- i a la reflexió sobre el futur i els modes de consum i mobilitat.