MÉS per Mallorca fixa objectius clars fins al final de legislatura

Consolidar els projectes legislatius claus i els Acords pel Canvi, especialment en temes d’habitatge i transport públic i reclamar un Finançament Just, un nou REB i la condonació del deute


MÉS per Mallorca es planteja tres objectius clars de cara a final d’aquesta legislatura. El primer és consolidar els projectes legislatius que són claus i que ha defensat la formació ecosobiranista, com la llei agrària, la de residus, la de canvi climàtic, la de consultes, la de camins, la d’infància i adolescència, la de concertació i també la llei de Pressupostos General de l’Estat de l’any 2019. En segon lloc, tal com ha explicat el portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà. "És necessari consolidar els Acords pel Canvi. Hi serem molt vigilants, sobretot a les àrees que ens han de fer avançar amb polítiques efectives, com l’habitatge i el transport públic. Són temes que ens preocupen a nosaltres i també a la ciutadania perquè afecten directament a la nostra qualitat de vida".

Ferrà també ha estat contundent quan ha reclamat a Madrid un millor finançament i reformes sensibles per a les Illes Balears i per a altres territoris. En relació al REB ha assegurat que "hem de veure si s’aprova l’1 de gener amb les millores previstes." I ha criticat al PP balear "encara esperam que Company presenti aquell REB que va dir fa un mes que mostraria i encara no ha fet". Alhora el portaveu ecosobiranista ha assenyalat que des de MÉS per Mallorca s’espera que els Pressupostos del 2019 no tornin a deixar a la coa a les Illes Balears i que es materialitzi el conveni ferroviari anunciat recentment. "A l’estat espanyol també li reclamarem la condonació del deute de les Illes Balears i que derogui la reforma laboral i l’impost del sol", ha afegit.

"Amb aquests tres eixos ja tenim la mirada posada més enllà de 2019. 4 anys més consolidaran el canvi de rumb cap a una societat més justa, social i sostenible. Hem d’impedir que el PP i Ciutadans més escorats que mai a la dreta arribin a les institucions de les Illes Balears", assegura Ferrà.

Les declaracions d’ultra dreta de Pablo Casado

En aquest sentit la diputada ecosobiranista Joana Aina Campomar ha expressat la preocupació per l’escalada del PP cap a l’ultra dreta. Una tendència que ha recordat també es fa visible a Europa amb accions violentes i xenòfobes per part de grups feixistes, com s’ha vist darrerament a Alemanya. Campomar ha criticat les declaracions del president del PP dient que vol derogar la Llei de Memòria Històrica. "Pablo Casado ja ha fet declaracions radicals, insinuant que Puigdemont podia acabar com Companys, ha mostrat el seu menyspreu a les famílies víctimes de la repressió franquistes i ens ha acusat a l’esquerra de ’carcas", ha recordat Campomar qui ha lamentat aquest discurs cada vegada més radical i més allunyat del diàleg. La diputada ha recordat i ha valorat l’ample consens amb els que es varen tramitar a les Illes la Llei de Fosses i la de Memòria Democràtica al Parlament balear i a la vegada ha fet una crida al PP de les Illes. "Ens preocupa el silenci de Company. Esperem que Prohens des de comunicació interna pugui moderar el discurs radical del PP".

"Des de MÉS per Mallorca volen deixar clar que, de forma pacífica no callarem davant del discurs de PP i de Ciutadans que han entrat en una competició constant per veure qui és més d’ultradreta", ha conclòs Campomar.