MÉS per Mallorca exigeix que Joan Carles I compleixi amb la justícia i que es convoqui un referèndum entre monarquia o república

Arran de la notícia coneguda avui sobre la fugida de l’Estat espanyol del rei emèrit Joan Carles I, MÉS per Mallorca reitera el seu compromís republicà i exigeix al Borbó que compleixi amb la jusítica i que torni tot els doblers fruit del seu enriquiment il·lícit.

Per a MÉS, és necessari que la justícia es posi en marxa per evitar una fuga que la inviolabilitat del rei no empara, que se li retiri el passaport i que es posin en marxa els protocols per assegurar que Joan Carles rendeix comptes davant la justícia dels diferents països que l’investiguen. MÉS per Mallorca creu que la decisió de fugir és una mostra del poc sentit democràtic de la casa Borbó i que aquest fet hauria d’afectar a l’actual rei Felip, que ha de deixar de regnar. També cal retirar tots els honors a la monarquia arreu de l’Estat i convocar un referèndum per decidir entre monarquia i república.

És l’hora que, després de segles d’espoli, els Borbons donin pas a una forma d’Estat democràtica i veritablement plural, que respecti el dret a decidir i les diferències nacionals.