MÉS per Mallorca exigeix al PSOE i Podem que incloguin mesures per a les Illes Balears al seu acord de govern

Els ecosobiranistes creuen que l’acord entre les dues formacions de l’esquerra espanyola "arriba sis mesos tard"

La coordinadora de MÉS per Mallorca, Bel Busquets, ha assenyalat aquest dimarts que "és necessari que un nou govern progressista tengui en compte les necessitats de les Balears" i que inclogui en el seu programa mesures com la millora del sistema de finançament i l’aprovació definitiva de les parts pendents del Règim Especial (REB).

Així mateix, Busquets ha recordat "la necessitat del PSOE i Podem de cercar més suports" i, per tant, "de comptar amb les forces sobiranistes d’arreu de l’Estat". Tal i com ha assenyalat la coordinadora de MÉS, "la governabilitat de l’Estat espanyol passa per cercar una situació democràtica i dialogada a la qüestió catalana".

Bel Busquets ha assegurat que, a pesar de tot, "es tracta d’una bona notícia que les dues principals forces progressistes de l’Estat es posin d’acord per governar juntes, de la mateixa manera que sempre hem sabut fer a Mallorca i a les Balears". Per últim, Busquets ha lamentat que "la bona notícia" arribi "sis mesos tard". "L’acord que ha estat possible avui ho hauria d’haver estat abans de reforçar de frustrar la ciutadania amb unes noves eleccions i reforçar l’extrema dreta, que ara té 52 diputats", ha dit.