MÉS PER MALLORCA EXIGEIX AL GOVERN SÁNCHEZ QUE APLIQUI EL 75% DE DESCOMPTE PER RESIDENTS AQUEST JULIOL

Des de MÉS per Mallorca s’ha rebut amb "estupefacció i indignació" l’anunci del ministre Ábalos, a qui han acusat d’inacció còmplice en la tramitació al Senat


La formació ecosobiranista retreu al PP haver pactat una esmena "fantasma" als Pressuposts Generals de l’Estat mentre Biel Company "dormia tranquil"

MÉS per Mallorca s’ha mostrat estupefacte i indignat, segons paraules del seu coportaveu Guillem Balboa, arran de les paraules del ministre de Foment, segons les quals el descompte del 75% per a residents en els vols entre les illes i la resta de l’Estat haurà d’esperar "com a mínim sis mesos".

"No era això el que s’havia transmès i no té cap raó de ser que hagi de ser així si hi ha voluntat política", ha afirmat Balboa, per a qui la tramitació podria ser molt més ràpida si es segueix la via del Reial Decret-Llei, cosa perfectament factible segons fonts dels ecosobiranistes. "Altra cosa és que el PSOE no tengui aquesta prioritat pressupostària i per això ha esperat al final de la tramitació dels Pressuposts al Senat a anunciar-ho, enlloc d’esmenar-los-hi", ha conclòs Balboa, per qui això suposaria un fet "gravíssim" que obliga al Govern de les Illes Balears a reunir-se amb caràcter d’urgència amb el Ministeri de Foment.

La coportaveu Bel Busquets ha criticat durament l’anunci, alhora que ha recordat que va ser el PP qui no va introduir una esmena clara al respecte. "En Rajoy va dir a Biel Company que podia dormir tranquil... i aquest es va dormir a la parra", ha afegit Busquets, que ha recordat que MÉS per Mallorca serà reivindicativa a l’hora de defensar els interessos de les Illes Balears "governi qui governi a Madrid".