MÉS per Mallorca exigeix transparència en les dades d’elecció de llengua

Qualifiquen de molt greu el desmentit d’Escola Catòlica a les informacions de la Conselleria d’Educació

JPEG - 28.7 kB

El Grup Parlamentari MÉS ha demanat les dades centre per centre de l’elecció de llengua per part dels alumnes d’infantil i els dos primers cursos de primària, i exigeix a la Conselleria que les faci públiques d’immediat sense sotmetre-ho a la tramitació ordinària a fi d’aclarir les greus discrepàncies entre les dades aportades per la Conselleria i les dels centres de concertada.

Segons les dades de la Conselleria, el 75% de les sol·licituds de l’escola concertada han estat per una educació en castellà, i només el 25% en català. Això no obstant, Escola Catòlica ha fet públiques les seves dades, segons les quals, el 70% ha sol·licitat català i només el 30% en castellà. A parer de la coalició MÉS per Mallorca la diferència és impossible perquè, representant Escola Catòlica el 60% del conjunt de la concertada, ja garanteix més del 40% en català (el 60% de 70%), que segur que és molt superior tenint en compte el tradicional compromís amb la llengua catalana de moltes de les escoles concertades de cooperatives.

Al Grup MÉS tampoc li quadren les dades de la Conselleria amb les informacions que els arriben sobre els resultats al conjunt del sistema educatiu, però admeten que només la Conselleria té avui el conjunt de les dades, per això exigeixen que les faci públiques d’immediat per sortir a camí a les sospites de manipulació política de les dades.

En tot cas, des de la coalició insisteixen en lamentar tot el procés, tant pel que comporta de fractura en les aules (i en la societat) i d’utilitzar els nins com a conillets d’índies en experiments del PP, com pel que significa de desconfiança i desautorització dels equips directiu dels centres, dels projectes lingüístics i, en general, d’un atac a l’autonomia dels centres. Per a MÉS per Mallorca l’obsessió castellanista del PP està provocant desconcert i indignació a les aules. La formació de l’esquerra mallorquinista considera que si, més enllà del desbarat polític de la segregació dels nins per llengua, s’han estat falsejant dades sobre l’elecció de pares, les responsabilitats polítiques serien ineludibles.