MÉS per Mallorca esmenarà uns PGE de la doble submissió: als mercats i a l’Estat

El diputat de Compromís, Joan Baldoví, presentarà les esmenes. El Grup MÉS proposa aprovar al Parlament que els senadors de Balears no votin els comptes si no equiparen les Illes amb la mitjana estatal d’inversions


MÉS per Mallorca presentarà esmenes als Pressuposts Generals de l’Estat per a 2014, a través del diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, per augmentar les inversions estatals a Mallorca i equiparar-les, com a mínim, amb la mitjana estatal. Les esmenes de la coalició d’esquerra mallorquinista també pretenen recuperar les inversions estatutàries que l’Estat deu a les Illes Balears en compliment de l’Estatut. El deute de l’Estat amb les Balears és de, com a mínim, 1.000 milions d’euros.

El portaveu parlamentari del Grup MÉS, Biel Barceló, ha recordat que ja l’any passat els PGE varen suposar un maltractament cap a Balears, ja que la inversió territorialitzada per càpita quedava molt per davall de la mitjana estatal. Enguany, recorda Barceló, s’han superat tots els rècords, de manera que les Illes estam prop de 200€ per habitant per davall de la mitjana. “Bauzá es pensa que fa punts davant Madrid, però Rajoy i el seu propi partit, el PP, li ho paguen amb una coça al cul dels ciutadans de Balears”, ha dit.

El diputat David Abril, per la seva banda, afirma que els PGE per a 2014 suposen una “doble submissió per part dels ciutadans de les Illes Balears, als mercats i al Govern de l’Estat”.

Adjuntam un quadre amb un resum de les principals esmenes de MÉS per Mallorca als PGE de 2014.

D’altra banda, el Grup MÉS esmenarà una proposició no de llei dels socialistes que es debatrà demà al Parlament, per tal que la cambra acordi instar els senadors de les Illes Balears a esmenar els PGE per tal d’equiparar-los a la mitjana estatal d’inversions per càpita, i, si no ho aconsegueixen, que rebutgin el projecte.

Documents adjunts